Şehit ailelerini ziyarette Bayan Kalkancı’ya Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu’nun eşi Fulya Kutlu, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy’un eşi Ünzile Atasoy ile İl Emniyet Müdürü Metin Alper’in eşi Kezban Alper eşlik etti.
 
Vali Kalkancı’nın eşi Yasemin Kalkancı ve beraberindeki heyet, ilk olarak 29 Nisan 2016 tarihinde Mardin Nusaybin’de icra edilen “ATMACA 7” operasyonu kapsamında, bölücü terör örgütü mensuplarıyla girdiği çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Turan Çelik’in eşi Beyza Çelik’i evinde ziyaret etti.
 
Şehidin eşi Beyza Çelik ile sohbet eden Bayan Kalkancı, şehidin 3 yaşındaki çocuğu küçük Eymen’i kucağına alarak yakın ilgi gösterip, çeşitli hediyeler verdi.
 
Buradaki ziyaretin ardından Bayan Kalkancı ve beraberindeki heyet, 6 Ocak 2017 tarihinde Şırnak ve Siirt arasında bulunan Küpeli Dağında bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik icra edilen operasyonda çıkan çatışmada şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Faruk Yüksel’in eşi Gülbahar Yüksel’i ziyaret etti.
 
Şehit eşi Gülbahar Yüksel’le bir süre sohbet eden Yasemin Kalkancı, şehidin çocuklarına çeşitli hediyeler verdi.
 
Bayan Kalkancı ve beraberindeki heyet daha sonra 1996 yılında şehit olan Şehit Piyade Er Çelebi Öztekin’in anne ve babasını ziyaret etti.
 
Heyet daha sonra, Bingöl 49’ncu Piyade Tugayı Komutanlığı emrinde görevli iken 8 Nisan 2007 tarihinde bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik icra edilen operasyonda çıkan çatışmada şehit olan Piyade Onbaşı Ramazan Özen’in annesi ve kardeşlerini ziyaret etti.
 
Ziyaretlerde şehit aileleriyle sohbet ederek yakın ilgi gösteren Vali Nurullah Naci Kalkancı’nın eşi Yasemin Kalkancı, “Şehitlerimizin geride kalan aileleri milletimizin ve devletimizin en kutsal emanetleridir. Şehitlerimizden bizlere emanet olarak kalan onların çok kıymetli aileleriyle her zaman birlikte olmaktan büyük bir onur duyuyoruz. Hepimiz biliyoruz ki şehitlerimiz sayesinde cennet vatanımızda yaşayabiliyoruz. Her zaman şehitlerimizin emaneti olan ailelerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Bu vesile ile vatanımızın ve milletimizin birlik ve bütünlüğünün korunması ile ülkemizin her köşesinde huzur ve güvenliğin sağlanması için hayatlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum”dedi. 
 
Şehit aileleri ise, ziyaretten duyduklarını memnuniyeti dile getirerek, Vali Nurullah Naci Kalkancı’nın eşi Yasemin Kalkancı ve protokol eşlerine teşekkür ettiler.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha