Adıyaman Belediyesi’nin daveti üzerine gelen Çankaya Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Ziya Burhanettin Güvenç, belediye yönetimine ve teknik personele kümelenme konusunda bilgiler verdi.

Adıyaman Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleşen programa, Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, Belediye Başkan Yardımcıları Şerif Ayaz ve Mithat Töken, birim müdürleri, teknik personel ve konu ile ilgili değişik iş sektöründen vatandaşlar katıldı.

Programda, kümelenmenin ortak yatırım demek olduğunu söyleyen Güvenç, işbirliğiyle kalkınmanın daha hızlı olacağına dikkat çekti.

Toplantıya, ülkemizde önümüzdeki süreçte kümelenme konusunda neler yaşanılacağı öngörülerine yer vererek başlayan Prof. Dr. Güvenç şunları dile getirdi:

"Önümüzdeki süreçte teknoloji üretemeyenler küresel ekonomi içinde yok olacak. Bugün kümelenme noktasında istenen performansı gösteremeyen yerel sektör temsilcileri cirolarında artış olmasına rağmen, karlarında her geçen gün azaldığı görülmektedir. Bundan dolayı sektörler giderek daha çok batağa sürükleniyor. Bu bataktan birlikte hareket ederek çıkılabilir."

Toplantı sonunda bir değerlendirmede bulunan Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, önemli konular hakkında kendilerini bilgilendiren Çankaya Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Ziya Burhanettin Güvenç’e teşekkür etti.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha