Özşahin, açıklamasında, Büro Memur-Sen olarak adliye çalışanları için kamu idare kurulu toplantısında talep ettikleri fazla mesai ücretinin geçen hafta itibariyle kazanıma dönüştüğünü belirterek, şunları kaydetti:

Daha önce toplu sözleşme görüşmelerinde elde ettiğimiz adliyeler için yüzde 30 oranında ve dosya sayısı ile orantılı fazla mesainin yanı sıra, yılda 300 saati geçmeyecek ve ayda 50 saat uygulanacak olan fazla mesai ücreti Büro Memur-Sen’in bir kazanımı olmuştur. Bu kazanım adliye personellerine hayırlı olsun. Yine toplu sözleşme talebimiz olan mübaşirlerin genel idare hizmetleri (GİH) sınıfına geçişi ile ilgili talebimiz geçtiğimiz günlerde gerçekleşen taleplerimizden birisi oldu. Büro Memur-Sen üyesine ve kamu çalışanlarına kazandırmaya devam ediyor.Tabii Adliyelerdeki diğer taleplerimizin takipçisi olmaya devam edeceğiz. Adliyelerde çalışan Sözleşmeli Zabıt Katiplerinin ve diğer kamu kurumlarındaki sözleşmeli kamu personellerinin kadroya geçirilmesini istiyoruz. Sözleşmeli personelin özlük ve sosyal haklarının kadrolu personel ile eşitlenmesini, sözleşmeli personelin görevde yükselme sınavlarına girebilmelerinin önünün açılması gerekiyor. Bu nedenle sözleşmeli personelin kadroya geçişi en kısa sürede yapılmalıdır. Adliyelerdeki personellerin bir diğer sorunu ise mobbingdir. Hakim ve savcıların en ufak bir meselede kalem çalışanı zabıt katipleri ve mübaşirlere psikolojik bir baskı uyguladıkları, çalıştıkları kalemin değiştirildiğini ve adliye personellerinin bu yapılan uygulama için bir itiraz bile yapamadıkları, böyle bir girişimde bulunduklarında ise anında soruşturma işlemlerinin yapıldığı bilgisi bizlere ulaşmaktadır. Sendika olarak adliyelerdeki bu sorunların çözümünü yetkililerden talep ediyoruz.”

-“FAZLA MESAİ ÜCRETİ ÖDENMESİNİ İSTİYORUZ”

Özşahin, aynı zamanda adliyelerdeki icra personellerinin de fazla çalışma karşılığında fazla mesai ücretinden faydalanmasını ve yapılacak bir düzenleme ile icra müdürlüklerindeki personellere de fazla mesai ücreti ödenmesini Büro Memur-Sen olarak istediklerini vurgulayarak, “Büro Memur-Sen olarak genel yetkiyi 2012 yılının Haziran ayında aldık. 2013 yılından itibaren toplu sözleşme görüşmelerinde yetkili sendika olarak kamu çalışanlarını temsil etmekteyiz. Önümüzdeki Mayıs ayında ki sendika sayımlarında bu yetki yine Büro Memur-Sen’de olacak inşallah. 2013 yılından itibaren Büro Hizmet Kolunu ilgilendiren 18 kalemde kazanım elde ettik. Bu yıl Ağustos ayında gerçekleştirilecek olan 5. dönem toplu sözleşme görüşmelerinde hizmet kolumuza ilişkin taleplerimizi kazanıma dönüştürmenin gayretinde olacağız inşallah. Özellikle 3600 ek göstergenin liyakat gözetilerek kamuda çalışan bütün personele verilmesi, kamu personelleri arasındaki ayrımcılığın ve iş barışın bozulmasına engel olunmalıdır. Büro memur-Sen olarak gerek toplu sözleşme masasında, gerek Kamu Personeli Danışma Kurulu (KPDK) toplantısında gerekse Kamu İdare Kurulu (KİK) toplantılarında bütün kamu çalışanlarının taleplerinin takipçisi olacağız.”dedi.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha