Sendika binasında gerçekleşen toplantıya Öz Büro İş Sendikası Adıyaman İl Başkanı Mustafa Turan ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Toplantıda kadroya geçen işçilerin haklarının iyileştirilmesi ele alındı.
Toplantıda açıklamada bulunan Öz Büro İş Sendikası Adıyaman İl Başkanı Mustafa Turan,"Biz uzun yıllardır bilindiği gibi eskiden taşeron, şimdi sürekli işçi kadrosu sistemine geçtik, bunu yaparken de Hak İş Sendikamız bu konuda öncü Sivil toplum kuruluşu, buraya gelmesinde en büyük etkenlerden biriydi. Bizde Hak İş Öz Büro İş Sendikası olarak şuan binamızı tuttuk, Allah nasip ederse Hak İş Öz Büro İş Sendikası olarak ilk toplantımızı gerçekleştirmiş olduk. Bundan sonra bütün üyelerimizi çağıracağız, bundan sonra haftalık her Cuma toplantımızı yapacağız. Bugün yönetimimizi belirledik. Kadın kolları başkanımız, engelli kolları başkanımız ve temsilcilerimizle toplantı yaparak sendikamızı tamamen faaliyete koyacağız inşallah.
Biz kadroya geçtik ama sanki işçilerimizde kadro havası yok, geçilmemiş gibi hava var, bunlar için gerekli çalışmalarımızı yapıyoruz, şuanda işçi kadrosundalar biz bakanlıklarımız ile iyileştirmeler için görüşüyoruz. En önemli olay iş güvencesiydi aldık, Allah razı olsun, maaşlarda artırımlar olması gerekiyor"dedi.
Yapılan açıklamanın ardından sendika üyeleri fikir ve taleplerini ilettiler.

 

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha