Adıyaman’ın tarihi mekanlarından bir tanesi olan ve tamamlanması durumunda cazibe merkezi haline geleceği düşünülen Oturakçı Pazarında sürdürülen restorasyon çalışmaları ile ilgili gelinen süreç ve hazırlanan projeyi çarşı esnafıyla değerlendiren Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, tek gayelerinin Adıyaman’ı hak ettiği yerlere getirmek olduğunu söyledi.
Oturakçılar Pazarında bulunan tarihi çay ocağında gerçekleştirilen görüşme öncesinde Vali Aykut Pekmez ve Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder ile birlikte Tuz Hanı’nda gerçekleştirilen restorasyon çalışmalarını inceleyen Başkan Kılınç, daha sonra Vali Pekmez, Emniyet Müdürü Ergüder ve beraberindeki heyet ile birlikte Oturakçı Pazarı esnafıyla bir araya geldi. Hazırlanan projenin görsellerini esnaflarla paylaşıp bilgiler veren Başkan Kılınç, amaçlarının kimseyi mağdur etmek olmadığını dile getirerek, “Aksine buradaki esnafımızın daha büyük kazançlar elde edeceği fiziki bir ortam oluşturma gayreti içerisindeyiz” dedi.
Çarşı esnafıyla uzun uzun sohbet eden Başkan Kılınç şunları dile getirdi: “İlimizin en eski çarşılarından bir tanesi olan Oturakçı Pazarı’nı restore ederek ilimizin turizmden aldığı payı arttırmayı hedefliyoruz. Bunun için hazırladığımız projeyi esnafımızla değerlendirdik. İnşallah onların da desteğiyle bu projemizi en kısa sürede hayata geçiririz. Eğer bu projemizi hayata geçirebilirsek, Oturakçı Pazarı’nın ilimiz için bir cazibe merkezi haline geleceğini düşünüyoruz.”
Projeyi yakından inceleyen esnaflar ise eksik gördükleri noktalar hakkında fikirlerini belirterek, böyle önemli bir projenin adımını atan Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç’a ve ekibine teşekkür etti.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha