Adıyaman Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak tüm kadınların ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.
Mesajında, kadınların toplumsal hayatın vazgeçilmez değerlerinden birisi olduğunu söyleyen Başkan Kutlu,“Varlıklarıyla onurlandığımız, hayatımızın her anında, her konuda ve her zaman desteklerini gördüğümüz, bizi biz yapma yolunda yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız verentüm kadınlarımızın gününü kutluyorum” dedi.
Adıyaman Belediyesi’nin kadınlara yönelik çalışmalarından da bahseden Başkan Kutlu, öncelikle Belediye Meclisi’nin aldığı kararla, belediye otobüslerinin 8 Mart Perşembe günü tüm kadınlara ücretsiz olarak hizmet vereceğini söyledi.
Adıyaman Belediyesi’nin, kadınların daha güçlü ve kendi ayakları üstünde durabilmesi için ciddi projeleri hayata geçirdiğini de söyleyen Başkan Kutlu, “Adıyaman Belediyesi olarak kadınlarımız için birçok önemli projeye imza attık. Bunlardan en yenisi, şu an üç mahallede hizmet veren ve sayısını arttırmak için çalıştığımız Kadın ve Gençlik Merkezlerimizdir. Bu merkezlerimizde de verilen kurslara katılan yüzlerce kadınımız, her alanda eğitimli ve becerikli bir birey olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Bunun yanında, Toplumsal Gelişim Merkezimiz kanalıyla açtığımız kurslarda aile bütçelerine katkı sağlayan, meslek edinen ve özgüven kazanan kadınlarımıza yönelik yaptığımız çalışmalar devam ediyor. Ayrıca, ayrımcılığa maruz kalan kadınlarımıza destek olmak için de belediyemiz bünyesinde oluşturduğumuz Kadın Danışma Merkezimiz zor durumda olan, destek bekleyen kadınlarımıza hizmet vermeyisürdürüyor. Bunların yanında, yüzme havuzumuzla ve kadınlarımız için çeşitli semtlerde oluşturduğumuz Kadın Spor Eğitim Merkezlerimizle kadınlarımıza spor yapma imkanı sunuyoruz. Kısacası, kadınlarımız için ciddi bir misyon üstleniyoruz ve üstlenmeye de devam edeceğiz inşallah.Bu vesileyle bütün kadınlarımızıngününü kutluyor, sağlıklı ve mutlu günler diliyorum” şeklinde konuştu.
Ayrıca, Adıyaman Belediyesi bünyesinde hizmet veren Kadın ve Gençlik Merkezlerindeki Rölyef ve Filografi kurslarında hünerlerini sergileyen kadınların yaptığı eserleri görücüye çıkaracağı açıklandı.
8 Mart Perşembe günü saat 11.00’da Keleş Konağı’nda açılacak olan serginin 3 gün süreyle ziyaretçileri ağırlayacağı belirtildi.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha