Türkiye Yeşilay Cemiyeti Adıyaman Şubesi tarafından yürütülen Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programı tarafından desteklenen “Gençsen Geleceksin” Projesi kapsamında Psikolog Muhammed Nurullah Demir tarafından Adıyaman Fen Lisesi öğrencilere yönelik “Teknoloji ve Madde Bağımlılığı” hakkında konferans verildi.
Adıyaman Fen Lisesi Konferans Salonu’nda Konferansta yapılan konferansa Adıyaman Yeşilay Cemiyeti Şube Başkanı Hakan Özöncel, Adıyaman Fen Lisesi müdürü Muharrem Aytekin, Psikolog Muhammed Nurullah Demir, okul idaresi, öğretmen ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Öğrencilere uyuşturucu madde bağımlılığı ve uyuşturucunun zararları konusunda bilgi vererek, uyarılarda bulunan Psikolog Muhammed Nurullah Demir, bağımlılıkta ilk hedefin çocuklar ve gençler olduğuna dikkat çekti.

Öğrencilerin bağımlılık konusunda daha duyarlı olması gerektiğini vurgulayan Demir, “Bağımlılık geçici bir rahatsızlık değildir ancak tedavi edilerek düzeltilebilen bir hastalıktır.” diyerek, gençlerin hiçbir zaman bu bağımlılıklara yakalanmamalarını, sadece ben merkezli olarak değil, biz merkezli olarak düşünerek bağımlılıklar konusunda yardıma ihtiyacı olanlara el uzatılması gerektiğini ve her zaman tedavi olmaktan çekinmemeleri gerektiğini vurguladı. 
 Adıyaman Şube Başkanı Hakan Özöncel tarafından Psikolog M. Nurullah Demir’e “Gençsen Geleceksin” Projesine vermiş oldukları destekten dolayı teşekkür plaketleri takdim edildi. 

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha