Törene Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Seyit Temir ve Prof. Dr. Hasan Solmaz, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamdi Gündoğar, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Gürbüz, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Aydın, Besni Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Alkış, Turizm Fakültesi öğretim üyeleri, akademik ve idari çalışanlar, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törende protokol konuşmalarından önce misafirlere Turizm Fakültesi öğrencilerinin 4 yıl boyunca çektikleri fotoğraflardan oluşan sinevizyon gösterisi izletildi.

Ardından Turizm Fakültesi birincisi Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği Bölümü öğrencisi Arife Karataş, tüm mezunlar adına bir konuşma gerçekleştirdi.

Konuşmasında üniversitede geçirdiği 4 yılda çok şey öğrendiğini belirten Karataş, "Bugün hayallerimi gerçekleştirmemin yanı sıra bir ömür boyu sürecek dostluklar edindim. Hepimiz biliriz ki sonu güzel olan şeylerin başı fedakarlık ve sabırdır. Bizlerde büyük emeği olan başta aileme, hocalarıma ve arkadaşlarıma teşekkür ediyorum." dedi.

Üniversite Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamdi Gündoğar da konuşmasında mezun olan öğrencilere hayat boyu başarılar dileyerek, "Fırsatlarla dolu turizm alanında öğrencilerimizin güzel yerlere geleceğine eminim. Dört sene süren bu serüven biterken sizleri artık yeni adımlar, amaçlar ve sorumluluklar bekliyor. Bunun yanı sıra hepiniz birer turizm elçisisiniz. Adıyaman’ı anlatacak, tanıtacaksınız. Sizlere zorluklar, engeller ve sürprizlerle dolu hayatınızda başarılar diliyor, Allah’a emanet ediyorum." dedi.

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü de yaptığı konuşmada, "4 yıl önce üniversitemize tertemiz bir şekilde gelen emanetleri tertemiz bir şekilde teslim etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Amacımız; evlatlarımıza altın bilezik vermekti. Bu gaye doğrultusunda eğitimlerini verdik. Dört yıl boyunca misafir ettiğimiz evlatlarımızı ailelerine dopdolu bir şekilde teslim ediyoruz. Hayatlarında başarılar diliyorum. Kendilerine de naçizane 25 yaşına gelmeden önce aile kurmalarını tavsiye ediyorum. Ailesine bağlı, eşine, çocuklarına bağlı, onlarla bolca vakit geçiren, geleneklerimizde olduğu gibi aynı sofrada ailesi ile birlikte bir arada olmayı önemseyen bireyler olmalarını diliyorum." dedi.

Konuşmaların ardından Turizm Fakültesi 1.si Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği Bölümü öğrencisi Arife Karataş’ın adı yaş kütüğüne çakıldı. Plaket ve hediyesini ise Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü verdi. Fakülte 2.si Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği Bölümü öğrencisi Tuğba Duru’ya ödülünü Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Seyit Temir, Fakülte 3.sü Ayşe Eçer’e ise ödülünü Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Solmaz tarafından verildi.

Turizm Fakültesi Seyahat İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği Bölümü 1.si Mehmet Civelek’e ödülü Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamdi Gündoğar, Bölüm 2.si Okay Coşkun’a ödülü Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Gürbüz, Bölüm 3.sü Hediye Çürük’e de ödülü Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Aydın tarafından verildi.

Ödül töreninin ardından bütün öğrenciler isim isim çağrılarak mezuniyet belgeleri verildi. Rektörlük binası önünde yapılan kep fırlatma töreni sonunda toplu fotoğraf çekimi yapıldı. Tören, Rektörlük Binası Bahçesinde yapılan kokteyl ile son buldu.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha