Rektörlük Makamında gerçekleşen ziyarette üniversite-sanayi iş birliği konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.

Ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getiren Rektör Turgut, üniversite-sanayi iş birliği noktasında Adıyaman Üniversitesinde gerçekleştirilen çalışmalar hakkında da bilgi verdi.

Rektör Turgut, “Üniversite-sanayi iş birliğinin geliştirilmesi noktasında büyük gayret gösteriyor, üniversitemizin sanayi kuruluşlarıyla birlikte araştırma ve teknoloji geliştirme faaliyetlerine aktif katılımı için kararlılıkla çalışıyoruz. Bu kapsamda ülkemizin kalkınmasına değer katacak projeleri tanıtmak, akademisyenlerimizle iş insanlarımızı buluşturmak ve fikirlerin katma değere dönüşmesi için çalışmalar yapıyoruz.” dedi.

Kaan ise, nitelikli bilginin işlenmesini sağlayacak olan Adıyaman Üniversitesi’nin, bu doğrultuda yapacağı çalışmalarda Prof. Dr. Mehmet Turgut ve ekibine başarılar diledi.

Kaan, üniversite-kamu-sanayi iş birliğini önemsediklerini de belirterek, “MÜSİAD bünyesinde üzerinde titizlikle durduğumuz konulardan bir tanesi de akademi-kamu ve sanayi iş birliğidir. Bu noktada iş birliğini proje bazında geliştirmek için AKS (Akademi, Kamu ve Sanayi) adını verdiğimiz bir ofis kurduk. Bazı kamu kurumları ve üniversiteler arasında da protokoller yaparak, güçlerimizi birleştirdik. Adıyaman Üniversitesi ile de ortak çalışmalar yapma arzusundayız.” diye konuştu.

Kaan, ziyaretin ardından Adıyaman Üniversitesi Onur defterini imzaladı.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha