Genel kurul toplantısına, MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, eski MÜSİAD Başkanı Şerif Yıldırım, MÜSİAD Başkanı Sait Göksu, İl Jandarma Alay komutanı Ercan Atasoy, İl müftüsü Mehmet Taşçı, Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Alkayış, Ak Parti il Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Yalçın, yönetim kurulu üyeleri, kurucu başkan Mehmet Dağtekin, katıldı.

Bir otelde düzenlenen MÜSİAD Genel Kurul Toplantısında Adıyaman MÜSİAD Başkanlığı görevine Sait Göksu seçildi.

Kurulda, Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç ve MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, birer konuşma yaptı.

Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, konuşmasında şunları kaydetti:

 "Son derece saygın bir toplumun karşısında olduğumun bilincindeyim Sizler üreten insanlarsınız, istihdam sağlayan insanlarsınız, evlerinize ekmek götüren insanlarsınız, dolayısıyla kıymetinizi çok iyi bilmek lazım ama kıymetiniz biliniyormu bilmiyorum. Bu ülkenin Bal Arılarısınız, konuşan değil üreten insanlarısınız, bu ülke eğer ayakta duracaksa 17 ekonomiden ilk 10 a girecekse, sizin sayenizde olacaktır. Bu vesileyle şunuda söylemek istiyorum müsiad bu ülkenin organik bir kuruluşudur."

-"TURİZM YATIRIMLARINI ARTTIRMAMIZ GEREKİYOR"

MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan ise, "Değerli misafirler, evet bugün Adıyamandayız, Adıyaman tarımdan yer altı kaynaklarına kadar sadece güneşin doğuşuna ve batışına şahit olduğumuzda bile bir daha hiç unutamayacağımız bir güzellikte coğrafya, sizler içerisindesiniz ama biz gelince böyle hissediyoruz. Şehri dışarıdan baktığımızdan tabi Nemrut ve Komagene Krallığı kalıntılarından dolayı da önemli bir turizm ayağının da olduğunu burada ifade etmek istiyorum fakat turizm sınırı olmayan geniş alan. Adıyaman'da bu konuda zengindir. Dolayısıyla bizim bölge turizmine bu kadar geniş bir şekilde değerlendirip, fırsat olarak görüp, turizm yatırımlarımıza arttırmamız gerekiyor. belediye başkanımızda yanımızda burada, yerli ve yabancı turistin ilgisini buraya daha fazla yönlendirmemiz lazım. Bunun da yolu turizmi çeşitlendirerek yapacağımız ile ilgilidir."diye konuştu.

-"YENİ PROJELER KOMİTESİ KURDUK"

 MÜSİAD olarak hem somut projeler ortaya koyabilmek hem de çözüme odaklı öneriler sunabilmek için yeni projeler geliştirme komitesini kurduklarını vurgulayan Kaan, şöyle devam etti:

"Bugün şehir ekonomisine baktığımızda yani Adıyaman'a baktığımızda çok ta memnun edici bir tabloyla karşılaşmıyoruz. Adıyaman 2018 yılında en çok ihracat yapan iller arasında 55.'nci sırada görüyoruz. 2015 de 542 milyon dolara ulaşan bir ihracat var gayet güzel, fakat son yıllarda biraz gerileme yaşandığını görüyoruz bunu bugün sanayi ticaret odaları başkanını ziyaret ettiğimizde kendisi bize bir miktar açıkladı. Nedenlerini, bazı kısımlarının İstanbul'dan göstertildiğini ama 2018 yılında 56 tane ülkeye ihracat yapan bir ilimizin, ihracatının yüzde 40 düşmesi ve 76 milyon dolara düşmesi tabi ki biraz ticaretimizde sıkıntı olduğunu gösteriyor. İthalatda da benzer durum var ama orda da yaklaşık yüzde 53 lük bir azalma var ve 42 milyon dolar, vereceğini fazla veriyor demek, açığımız yok."

Kaan, konuşmasının ardından MÜSİAD Adıyaman Şube Başkanlığına seçilen Sait Göksu'ya plaket ve çeşitli hediyeler verdi.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha