Adıyaman’da bir otelin salonunda gerçekleştirilen toplantıya, MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, AK Parti Disiplin Kurulu Başkanı Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, AK Parti Adıyaman Milletvekili İbrahim Halil Fırat, Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, Adıyaman Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik, Adıyaman Ticaret Odası Başkanı Mustafa Uslu, siyasi parti başkanları, STK temsilcileri ve iş insanları katıldı.

“MÜSİAD emin adımlarla ilerliyor”

Genel kurul toplantısında açış konuşmasını yapan MÜSİAD Adıyaman Başkanı Mehmet Sait Göksu,  “Adıyaman MÜSİAD'ın kuruluşunda yönetim kurulu üyesi olarak görev aldığım MÜSİAD’ın, bugün Adıyaman'da 6. olağan genel kurulunu gerçekleştirmenin büyük heyecanı içerisindeyiz. 1990 Yılında İstanbul'da temelleri atılan  MÜSİAD bugün dünyanın birçok noktasında faaliyetlerine devam eden güçlü bir sivil toplum örgütü haline gelmiştir. Türkiye'de her geçen büyüyerek gelişen MÜSİAD uluslararası yapılanmaya giderek Dünya'da bir marka sivil toplum örgütü olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Ulusal ve uluslararası yapılanmada önemli kademelerin kat edilmesinde, büyük emekleri olan önceki dönem genel başkanlarımıza ve bu bayrağı şuan en iyi şekilde taşıyan Genel Başkanımız Abdurrahman Kaan’a ve ekibine sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz. Birlik ve beraberliğin öneminin çok fazla hissedilmesi gereken bu günlerde, dünya ve ülkemiz büyük sınavlardan geçiyor. Covid-19 salgını dünya ekonomisine büyük zarar verdiği gibi ülke ekonomimizi de sarsmaktadır.  Bu salgın sürecinde sanayinin çarklarının dönmesi için gece gündüz demeden çalışılmış olup el birliği içerisinde Allah'ın izni ile bu süreci ülkemiz olarak atlatacağımızdan inancımız tamdır” dedi.

“MÜSİAD bir medeniyet davasıdır”

‘MÜSİAD’ın emeklisi olmaz rahmetlisi olur’ diyen Başkan Göksu, konuşmasının devamında ise, “Ülke olarak, verdiğimiz salgın savaşı bitmeden ülkemizin birçok bölgesinden gelen yangın haberleri ile yüreklerimiz yanmaktadır. Zarar gören tüm bölge halkına geçmiş olsun dileklerinde bulunarak, vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet kederli ailelerine de baş sağlığı diler, yaralı vatandaşlara acil şifalar dileriz. 15 Temmuz darbe girişiminde devletimizin yanında olduğumuz gibi, bugün devam eden Covid-19 salgınında ve çıkan orman yangınlarında milletimizin ve devletimizin yanındayız, dün olduğu gibi yarında milletimizin ve devletimizin yanında olmaya  devam edeceğiz. Genel Başkanımız Abdurahman Kaan’ın söylediği gibi, “MÜSİAD erdem, yüksek ahlak ve güven temelinde yükselen, bir iş dünyası, tasavvuruyla yürütülen, bir medeniyet davasıdır.” Bu davada ülke ekonomisinin gelişip, büyütülmesi için; mücadele yerelde başlar, ulusalda büyür, bilinciyle Adıyaman'da ekonominin mihenk taşlarından olan, her bir üyemizle, istihdamın artması için çalışmalarımıza devam ediyoruz. İşte bu noktada, üzerinde uzun zamandır çalışmış olduğumuz, Adıyaman’da istihdama önemli katkısı olacağını düşündüğümüz, orta ölçekli karma sanayi sitesini ilimize kazandırmanın gayretleri içerisindeyiz. Projenin sürdürülebilmesi için destek bekliyoruz. Temelinde insan olan MÜSİAD’da banka hesaplarına değil. Ticari itibara ve gönül almaya önem vererek yolumuza devam edeceğiz. İlk gün ki şevk ile ülke ekonomisine verdikleri katkılarıyla büyük MÜSİAD ailesinin tüm fertlerine minnettarız. MÜSİAD’da bir vefa sözüdür, MÜSİAD’ın emeklisi olmaz rahmetlisi olur. Kuruluşumuzdan bu yana rahmetli olan üyelerimize Allah’tan rahmet diliyoruz” ifadelerine yer verdi.

“Adıyaman’ın dış ticaretinin bel kemiği konumunda bulunmaktadır”

Daha sonra kürsüye gelen MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan ise, “Bir süredir genel kurullarımızı ve toplantılarımızı yüz yüze yapabilmenin, siz değerli dostlarımızla bir araya gelerek hasbihal edebilmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Aşılama oranlarının artışı ve tedbirlere uyumun yüksek olması sebebiyle normalleşme sürecine girmemizin hemen ardından memleketimizin her bir noktasından haberdar olabilmek adına her fırsatı değerlendiriyoruz, ülkemizi karış karış geziyoruz. Daha fazla insana dokunabilmek için gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerimiz kapsamında geçen hafta 7 ilimizi ziyaret ettik, bu hafta ise Aksaray ve Kırşehir’deydik, bugün de Adıyaman’dayız. Adıyaman, ekonomisi ağırlıklı olarak tarıma dayalı olmakla birlikte son yıllarda özelikle tekstil, gıda ve mermer sektörü yatırımlarında sanayileşme eğilimi gösteren bir şehrimiz. İlde sanayi büyük, orta ve küçük ölçekli işletmeler şeklinde şekillenirken, özel sektör kamu sektörüne göre daha fazla katma değer meydana getirmektedir. Bilhassa özel sektör üretimleri ile birlikte ülkemizin ham petrolünün yaklaşık yüzde 20’sinin bu bölgede çıkarılması, Adıyaman ekonomisi için ciddi bir değer oluşturmaktadır. Tarımdan hayvancılığa madencilikten çeşitli sektörlere kadar farklı yatırım fırsatlarına sahip olan Adıyaman, ülke genelinde ihracatın azaldığı 2020 yılında, bir önceki seneye kıyasla ihracatını yüzde 60,2 oranında artırarak önemli bir başarıya imza atmıştır. 106 milyon dolarlık ihracatına rağmen 67 milyon dolar ithalat yapan Adıyaman, bu dönemde dış ticaret fazlası veren illerimizden biri olmuştur. Toplam il ihracatındaki payı yüzde 68 olan hazır giyim ve Konfeksiyon grubu, Adıyaman’ın dış ticaretinin bel kemiği konumunda bulunmaktadır. Bununla birlikte; buğday, arpa, nohut, mercimek, pamuk, tütün, fıstık ve üzüm gibi birçok ürünün yetiştirildiği Adıyaman’ın, tarım ihracatında da önemli bir potansiyel taşıdığına inanıyoruz. Zira il ihracatında ürün çeşitliliğinin sağlanması, riski dağıtarak tek bir ürün grubuna olan bağımlılığı azaltacak ve Adıyaman’ı kırılgan bir yapıdan kurtaracaktır. 2015 yılında yaklaşık 550 milyon dolara kadar yükselen il ihracatı, Adıyaman’ın gerçek potansiyelini göstermesi adına, oldukça önemli bir göstergedir. Bu kapsamda Adıyaman’ın 2021 yılının ilk 6 ayında, önceki yılın aynı dönemine göre ihracatını yüzde 72,1 artırmasını, bu potansiyele doğru atılan önemli bir adım olarak görüyoruz” dedi. 

Yapılan konuşmaların ardından kongre, Adıyaman MUSİAD Şube Başkanı Mehmet Sait Göksu’nun MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan’a tablo hediye eetmesi ve yeni üyelere rozetlerin takılmasıyla sona erdi.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha