Dernek Başkanı Haci Mustafa İlik,  masumları katleden ve Türkiye'nin güvenliğine tehdit oluşturan terör gruplarına sessiz kalmayacaklarını kaydetti.

Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatı ile başlayan tüm bu operasyonların Türkiye, terör örgütlerine ve destekçilerine cevabını en güçlü şekilde verdiğini vurgulayan İlik, "Bu operasyon, Türkiye'nin en önemli güvenlik sorununa karşı başlatılan çok önemli bir operasyondur. Türkiye teröre teslim olmayacağını ve mücadele konusunda kararlı olduğunu bir kez daha göstermiştir. Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacı taşıyan Barış Pınarı Harekatı'nın sonuca ve başarıya ulaşması büyük önem taşımaktadır."dedi.

İlik, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Mazisi kahramanlıklarla yazılan Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye topraklarındaki terör bataklığını kurutmak, sınır güvenliğini sağlamak ve komşu ülke vatandaşlarına huzur getirmek için bu hedefe çok kısa sürede ulaşılacaktır. Tarihin her döneminde masumun kalkanı, mazlumun hamisi, mağdurun destekçisi olan ordumuz bölgede barışı tesis etmek ve kurulması öngörülen terör devletine asla müsaade edilmeyeceğini kararlılıkla göstermek için bu harekatı düzenleme kararı almıştır.  Harekatta görev alan şanlı ordumuza mensup tüm Mehmetçiklerimizin, Emniyet mensuplarımızın başarıya ulaşmasını ve sağ salim yurda dönmelerini temenni ediyor . Bu vatan uğruna operasyonda şehit olan askerlerimize, sivil halkımıza yüce Allah'tan rahmet diliyorum." 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha