İlik, yaptığı açıklamada, çarpık yapılaşmayı önlemek için Adıyaman'da kentsel dönüşüm ve imar sorunun acil çözülmesinin gerekliliğine değindi.

-"6 YILDIR KENTSEL DÖNÜŞÜM SORUNU ÇÖZÜLMÜYOR"

Vatandaşların kentsel dönüşüm beklentisinin olduğunun ancak, kentsel dönüşümün akibetinin belirsizlik içinde olduğunu belirten İlik, "Yetkililer de bunun farkında 6 yıldır bu sorun bir türlü çözülmüyor. Dönemin imar ve iskan Bakanı Adıyaman'da konuyu gündeme getirmişti. Halen birçok mahalle Afad kapsamında. Adıyaman'da şiddetli deprem yaşanırsa bu bölgelerde ciddi can ve mal kaybı yaşanabilir. İstanbul bunun son örneği. Yetkililer şuanda bu konuyla ilgili ufak tefek çalışmalar yapsa da yeterli olduğunu düşünmüyorum. Özellikle imar sorunu çok önemli. Bu konuda belediyeden çok büyük destekler bekliyoruz."dedi.

-"ADIYAMAN'DA DEPREM TEHLİKESİ YÜKSEK"

Dernek Başkanı İlik, Mahallelerde imar ve kentsel dönüşüm yaşayan vatandaşların ilk uğradıkları yerin muhtarlıklar olduğunu belirterek, şunları ifade etti:

"Birçok mahallemizde halen gecekondu, çarpık yapılaşma gözlerden kaçmıyor. Bu mahallerde oturan insanlar tedirgin. Adıyaman'da tüm Türkiye'de olduğu gibi deprem tehlikesi yüksek konumda bulunmaktadır. Bu nedenle binaların depreme dayanıklı inşa edilmesi, meydana gelebilecek olası depremde can ve mal kayıplarının en aza indirilmesi noktasında önem taşımaktadır."

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha