İsrail hükümetinin, Filistin topraklarında 59 Müslümanı katlettiğini ifade eden Başkan Taş, “Bu zalimler Müslüman Kardeşimizi katletmiş, 2 binin üzerinde Müslüman kardeşimizin de yaralanmasına sebep olmuştur. Bu nasıl bir insanlıktır, bu nasıl bir vahşettir. ABD ve İsrail, tüm dünyanın gözü önünde hazırladıkları alçak oyunla Ortadoğu’yu karıştırma derdine düşmüştür.  Kudüs üzerine oynanan oyunlara ülkemiz ve milletimizin asla sessiz kalmayacaktır. Kudüs bizim ilk kıblemizdir, Müslümanların ortak davası olan mukaddes şehrimiz, bizim ruhumuzdur"diye konuştu.

"Zalimlerin zulmü ve diğer ülkelerin bu zulme sessiz kalması tarihte kara bir leke olarak yer alacaktır" diye vurgulayan Taş, şöyle devam etti:

"Gazze şehitlerine Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa diliyorum. Bir kere daha ABD’nin Tel Aviv’de bulunan Büyükelçiliğini uluslararası hukuku ve ilgili tüm BM Kararlarını ihlal ederek Kudüs’e taşımasını şiddetle kınıyorum. Filistin ve Filistinliler asla yalnız değildir. Ülkemiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde mazlumun yanında durmaya, hakkın, adaletin ve vicdanın yılmaz savunucusu olmaya devam edecektir. Ramazan ayının arifesinde Müslüman kardeşlerimize bu acıyı yaşatanları Allah kahreylesin. Rabbim Filistin halkını, Müslümanların yar ve yardımcıları olsun"

Kaynak : PHA
Kaynak: pha