Mühendislik Fakültesinin son sınıf öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen ve mezun olabilmeleri için gerekli şartlar arasında yer alan Uygulamalı Mühendislik Eğitimine (UME) hak kazanan Çevre Mühendisliği Bölümünden 21, Gıda Mühendisliği Bölümünden 22, İnşaat Mühendisliği Bölümünden 27 ve Metalurji ve Malzeme Bölümünden 2 öğrenci olmak üzere toplam 72 öğrenci UME öğrencisi bir günlük İşbaşı Öncesi İş Yerine Uyum eğitim programına katılarak, program sonunda 13 farklı ildeki 41 akredite kuruluşlarda çalışmak üzere iş yerlerine uğurlandı.

Bir dönem boyunca iş yerlerinde çalıştıktan sonra başarılı olmaları hâlinde ise Mühendis olarak Üniversiteden mezun olacaklar.

Bir günlük "İşbaşı Öncesi İş Yerine Uyum" eğitim programı  açılışına Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Refet Karadağ, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. İsmail Bozkurt ve Yrd. Doç. Dr. Miraç Uçkun, UME kapsamında öğrencisi bulunan Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Şükrü Kurt, İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Osman Günaydın, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölüm Başkanı Tanju Teker, Çevre Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Kamil B. Varınca ile Dekan Yardımcıları, ilgili Bölüm öğretim elemanları ve UME öğrencileri katıldı.

Açılışta bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Gönüllü, eğitim programı hakkında bilgiler ile iş hayatı hakkında öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

Üniversite Rektörü Prof. Dr. Gönüllü, eğitim programının ardından farklı kurumlarda işbaşı yapacak olan mühendis adaylarına işe, iş verene ve insanlara saygılı olmanın önemine vurgu yaptı.

Rektör Prof. Dr. Gönüllü, "En başta doğru ve dürüst insan olmamız gerekiyor. Yalansız insan olmalıyız. İşimize, iş verenimize ve tüm insanlara saygılı olmalıyız. Vakit çok kıymetlidir. Planlı programlı olmalıyız. Hele ki mühendisler için zaman çok önemlidir. Bunun yanı sıra pozitif insan olmalıyız. Vatanımızı, milletimizi ve işimizi sevmeliyiz. Ne iş yaparsak yapalım en güzelini yapmaya gayret ederek, açık, cesur ve kararlı olmalıyız. İyi bir mühendis olmak iftihar sebebidir, gurur kaynağıdır. Görüyorsunuz ki devletimiz ve milletimiz sayesinde üniversiteler ve fakülteler kuruluyor. Bu sıralarda sizlerin rahatça oturup eğitim görmeniz için çaba harcanıyor. Bunun kıymetini bilmeliyiz. Mühendis kadirşinas olur. Uzatılan eli unutmaz. Mühendis ölçülü olur. Bizler öncelikle kendi kendimizi düzeltmekle mükellefiz sonra çevremize müdahale edebiliriz." dedi.

Uygulamalı Mühendislik Eğitiminin öğrenciler için bir fırsat olduğunun altını çizen Prof. Dr. Gönüllü, “Teorik bilginin yanı sıra pratik anlamda da eğitim görmeniz için önemli bir fırsat bu. Gittiğiniz yerde bilmediğiniz bir şeyi bilmiş gibi yapmayınız. Öğreniniz, kendinizi geliştiriniz. Sıcak insanlar olunuz. Gelişime ve öğrenmeye açık olunuz. Her anı fırsat olarak değerlendirerek, sizden sonra oluşacak dünyaya da katkı sunmalısınız." ifadelerini kullandı.

Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Refet Karadağ ise yaptığı konuşmada öğrencilere UME hakkında bilgi verdi.

Prof. Dr. Karadağ, "Bu dönem 5. UME öğrencileri olarak 13 farklı ildeki 41 akredite kuruluşa iş başı yapmak üzere gidiyorsunuz. İnşaallah başarılı bir dönemin sonunda da dönüp mezun olacaksınız. Bu eğitim programı aynı zamanda bir istihdam programıdır da. Sizden önceki birçok UME öğrencisi eğitim gördüğü kuruluşta işe alınarak aynı işlerine devam ettiler. Temennimiz odur ki siz de işbaşı yaptığınız iş yerlerinde kalıcı olarak işe devam edersiniz. Hepinize başarılar diliyoruz." dedi.

Yapılan açılışın ardından öğrenciler gün boyunca “İşbaşı Öncesi İş Yerine Uyum Eğitimi”ne katıldılar. Eğitimin ardından UME öğrencisi mühendis adayları iş yerlerine uğurlandı.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha