Dumlupınar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde bir veli tarafından Müdür Başyardımcısı arasında tartışma çıkmıştı. Çıkan tartışmada veli ve yakını, müdür yardımcısını darp etmişti.

Okul önünde bir araya gelen Eğitim Bir Sen, Türk Eğitim Sen, Eğitim Sen, Eğitim İş, Özgür Eğitim Sen, Teç Sen ve Eksen sendikası tepki gösterdi.

Okul önünde açıklama yapan Eğitim Birsen Başkanı Ali Deniz, “ Dumlupınar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde bir veli tarafından Müdür Başyardımcısına yapılan saldırıya tepkiler artıyor. Adıyaman’da faaliyet gösteren Eğitim Bir Sen, Türk Eğitim Sen, Eğitim Sen, Eğitim İş, Özgür Eğitim Sen, Teç Sen ve Eksen sendikaları olayın gerçekleştiği okulda ortak basın açıklaması yaptı. Eğitim Bir Sen Adıyaman Şube Başkanı Ali Deniz’in okuduğu açıklamada şiddete karşı yasal düzenleme talebi dile getirildi. Açıklamayı okuyan Ali Deniz, “şiddet haberlerinin neredeyse günlük hayatın parçası haline gelmiş olması bizleri endişelendirmeye devam etmektedir. Şiddetin fiziki ve psikolojik hasarı, sadece maruz kalan eğitimcinin hayatını etkilemekle sınırlı kalmamakta, başta ailelerine ve öğrencilere olumsuz yansımalarıyla eğitim düzenini de olumsuz etkilemektedir” dedi.

Saldırının tüm eğitim camiasına yapıldığını ifade eden Deniz, şöyle devam etti:

“35 yılı aşkın hizmeti ile bir nesli yetiştiren, saygıdeğer hocamıza reva görülen şiddet, insani ve vicdani yoksunluğun tezahürüdür. Olay ile ilgili tek tesellimiz bir can kaybının olmamasıdır. Olayın yaşandığı bu okulumuzda çalışan tüm arkadaşlarımız tedirgin olmuş, eğitim öğretim ortamı zedelenmiş, eğitim-öğretim faaliyetleri engellenmiş ve dolayısıyla öğrencilerimiz yaşanan olaydan maalesef olumsuz etkilenmişlerdir. Tüm öğretmenlerin okul dışında huzurunun kaçtığını, güvenlik endişelerinin arttığını, önlem almakta ve uygulanan şiddete karşı yasal düzenlemeleri yapmaktan imtina eden yetkili mercilere güvenlerinin sarsıldığını kaydeden Deniz, “şiddeti bir çözüm aracı olarak gören yaklaşım mutlaka terk edilmelidir ve bu zihniyetle hareket edenler de en ağır ceza ile cezalandırılmalıdırlar. Eğitim çalışanları olarak bizler; tüm bu saldırılara karşı durmak, cehalete dur demek, şiddet sarmalına bir çıkış bulmak için başlattığımız imza kampanyalarımızla, eylemlerimizle, basın açıklamalarımızla hep birlikte buradan ‘eğitimciye şiddete dur de’ diyerek kararlılıkla mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz” 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha