AK Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanı ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Adıyaman'da ilik kanseri olan ve yoğun bakımda tedavisi süresince 3 yaşındaki Yusuf  Mizra Özilik'in hastalığıyla ilgili tam donanımlı bir hastanede tedavisi yapılabilmesi için gerekli işlemleri yaptırmıştı.

Doğduktan sonra hastalığı tespit edilen, ilik kanseri minik Yusuf için yaklaşık 10 gündür tam donanımlı hastane arayışı devam ediyordu.

Özilik'in durumunu haber alan Milletvekili Aydın, devreye girerek, tedavisinin daha kapsamlı ve devamı için Ankara'da hastane ayarlandı. 

Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavisi devam eden minik Yusuf 'un helikopter ambulansla birlikte Ankara'ya sevki gerçekleştirildi.

Milletvekili Aydın, Bilkent Şehir Hastanesi Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Hacı Mehmet İnan ve minik Yusuf Mirza'nın dedesi Şükrü Özilik’i ziyaret ederek sağlık durumu hakkında bilgi almıştı.

Bilkent Şehir Hastanesi'nde yaklaşık 15 gündür tedavisi süren Yusuf Mirza Özilik, yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Hayatını kaybeden Mirza'nın cenazesi Ankara'dan Adıyaman'a getirilerek yakınlarının göz yaşları arasında yeni mezarlıkta toprağa verildi.

Kaynak : PHA

Kaynak: pha