AK Parti Adıyaman Milletvekili Muhammed Fatih Toprak, Adıyaman Özel İkra Koleji tarafından düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Programına katıldı.

İkra Koleji konferans salonunda gerçekleştirilen anma programı saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından Kuran-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Günün anlam ve önemini anlatan konuşmanın ardından öğrenciler tarafından hazırlanan şiirler seslendirildi, gösteriler sahnelendi.

Programda bir konuşma gerçekleştiren AK Parti Adıyaman Milletvekili Muhammed Fatih Toprak, 15 Temmuz’daki büyük gayretin ve kahramanlığın canlı şahitlerinden biri olarak mücadele ettiklerini söyledi.

Milletvekili Toprak konuşmasında, “15 Temmuz 2016’da Türkiye bir darbe teşebbüsü ile karşılaştı. Ülkemizi tamamen ele geçirmek maksadıyla yapılmış hain bir darbe girişimiydi. Türkiye'nin birçok noktasında kalkışma deneyen alçak FETÖ terör örgütü üyeleri, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla milletimizin direnişiyle karşılaşmış ve kanlı emellerine ulaşamamışlardır. Milletimiz bayrağına, vatanına sahip çıkarak zafer ilan etmiştir. Bende o gece milletimizin gösterdiği büyük gayretin, kahramanlığın canlı şahitlerinden birisiyim. 251 vatan evladının şehit edildiği kanlı darbe girişimi gecesi Ankara Esenboğa Havalimanından kalkan uçak ile İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanına inmiştik. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı, onlarca zırhlı araç ile darbeciler tarafından işgal edilmişti. Vatandaşlarımız, darbe karşıtı polis ve askerlerimiz ile Sabiha Gökçen Havaalanında mücadele ettik. O gece benimle birlikte mücadele eden iki arkadaşım darbeci hainler tarafından kurşunlarla şehit edildiler. Onları toprağa vereceğimiz gün arkadaşımın babası bana ağlama, üzülme, dik dur. Biz oğlumuzu bu vatan uğruna şehit verdiğimiz için gurur duyuyoruz, mutluyuz dedi. Allah’a hamd olsun, böyle bir milletin mensubu olduğum için şeref duyuyorum. Rabbim vatanımıza, devletimize zeval vermesin. Vatanımızı ve milletimizi bu gibi girişimlerden muhafaza eylesin. O gece şehit olan tüm kardeşlerimizi saygı ve minnetle anıyor, gazilikle şereflenen tüm kardeşlerimize şifalar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Milletvekili Toprak, daha sonra öğrencilerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha