Konuyla ilgili AK Parti Merkez Disiplin Kurulu Başkanı ve AK Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, konuyla ilgili açıklama yaptı.

Milletvekili Aydın, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Kampta çalışan 250 hemşerimizin Adıyaman’da istihdam edebilmeleri için Sayın Adıyaman Valimiz Nurullah Naci Kalkancı Bey ile görüştüm. AK Parti İl Başkanımız Mehmet Dağtekin beyden gerekli bilgileri aldım ve konuyu Sayın bakanımız ile paylaştım. Umut ediyorum ki Bakanlık nezdin hâl de bu sorunu çözmek için temas halindeyim. Sorun şu Adıyaman’da kapatılan kamptaki insanlar başka illerdeki kamplara gönderildiler. Haliyle onlara bakacak ilgilenecek personel lazım diyorlar. Biz de bu personeli Milli Eğitim bünyesindeki okullarda bunları istihdam edelim. Milli Eğitiminde İŞKUR’dan alması gereken personel haklarını kampların bulunduğu illere devir edelim. Kamp ihtiyaçlarını İŞKUR üzerinden yapsınlar dedik. Görüşmelerimiz devam etmektedir.” 

Milletvekili Aydın; “Ayrıca şunu da belirteyim bu kardeşlerimizin değişik illerde göreve gönderilmesi geçicidir. Ama biz geçici de olsa o illere gönderilmemesi için gerekli çalışmaları yapıyoruz. Bakanlık nezdinde.” dedi.

Adıyaman Gazeteciler Cemiyet Başkanı Zeki Dişkaya ise “Milletvekilimiz Ahmet Aydın beyefendiye duyarlılığından dolayı teşekkür ediyoruz. Bu konunun çözüleceğine inanıyoruz. 250 arkadaşımızın mağduriyeti giderilecektir inşallah.” dedi.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha