AESOB Başkanı Ziya Duranay ve yönetim kurulu üyeleri AK Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın ve beraberindeki ekibi karşıladı.

Milletvekili Aydın, AK Partinin kurulduğundan bu yana iktidar sürecinde yapamayacağı hiçbir sözü vermediğini, her sözü de mutlaka yerine getirdiğini ifade etti.

Günümüz de anti demokratik yollarla amacına ulaşamayan bazı kesimlerin yurt içi yurt dışı bazı mihrakların bu kez ekonomi üzerinden bir takım oyunlar tezgahladığını çok iyi gördüklerini belirten Aydın, şöyle devam etti:

''Ekonomimiz sağlam. Bu güne kadar üzerimize oynanan bu oyunların hiç birisine karşı ülke olarak liderimiz Cumhurbaşkanımız olarak da hiçbir zaman diz çökmedik. Bu süreci atlatacağız. Moral değerlerimizi yüksek tutmaya çalışıyoruz. Akılcı real politikalarla ülkemizin ihtiyacı olan acil ihtiyaçları önceleyerek bir 100 günlük eylem planı ortaya çıktı. Bu eylem planı Cumhurbaşkanımız tarafından açıklandı. Türkiye’de bir takım ihtiyaçların aciliyeti olan tamamlanmaya yakın birtakım ihtiyaçların tamamlanması öngörülüyor. Bu 100 günlükten sonra yeni bir eylem planı da açıklanmış olacak. Kısa süreli hedefler bunlar''

Milletvekili Aydın, esnafların en öncelikli yaşam alanlarından biri olduğunu vurgulayarak, ''Esnafı yaşatamazsak Türkiye ayakta durması zaten mümkün değil. Orta uzun vadeli esnaflara adına projelerimiz her zaman oldu. Esnaf kredi faizlerine yönelik biliyorsunuz. AK Parti öncesi o faiz oranları düşündüğünüz de 60-70’lere yakın faiz oranları vardı. Bunları minimum düzeye çektik. Nerdeyse büyük oranda sıfırladık. Bir taraftan esnaf kredi kooperatiflerine olan destekler. KOSGEB aracılığıyla vermiş olduğumuz destekler. Her anlamda esnaf gelişmesi. Hayatının idame edilmesi için çok önemli. Bizler de esnafımızı ihmal etmemeye çalışıyoruz. Her fırsatta zaman buldukça burada esnaf odaları birliği başkanımız yöneticileri ile birlikte yönetim kurulu ile birlikte ziyaret ettik. Hem yapılanları hem de varsa talepleri varsa çözmeye çalışıyoruz. Bizim en yakın çalıştığımız arkadaşlarımızdır. Bu ülke millet için onlar da ter döküyor. Millet adına ter dökenlerin yanında olduk bundan sonra olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Adıyaman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Ziya Duranay ise, Türkiye ne zaman istikrar adına bir şey yakalarsa dış güçlerin Türkiye’ye zarar vermeye çalıştığını kaydetti.

Duranay, şunları kaydetti:

''Geçmişi biz biraz unutuyoruz aslında bir ara terör olayları ile Türkiye üzerinde oynan oyunlar vardı. Tabi bunda esnaf sanatkarımız da zarar görüyor. Geçen yıl hatırlarsınız. Terör olaylarından dolayı turizm de bir aksama olmuştu. Şuan tekrar durumlar düzeldi. Turlar geliyor. Esnafımız biraz iş yapma haline geldi. Türkiye güçlü bir Türkiye bunlarında üstesinden gelecektir. Hükümetimizde can suyu adı altında esnaf sanatkara sahip çıkar ve krediler de biraz daha kolaylık sağlarsa bu sıkıntıları atlatırız.''

Yapılan açıklama ardından Adıyaman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı üyeleri hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha