Geçtiğimiz aylarda Kahta Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme birliği ve İl Özel İdare destekleri kapsamında ihalesi yapılarak  yapımına başlanan İbrahim Halil Ziyareti Mesire Alanı’nda çalışmalar hızla ilerliyor.

Yeşil alan peyzaj çalışmaları devam eden mesire alanına Kâhta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, kurum amirleri, STK temsilcileri, siyasi parti temsilcileri,TEMA Gönüllüleri, öğrenciler ve köylüleri tarafından başta çam ağacı olmak üzere yaklaşık 800 kadar ağaç türü toprak ile buluşturuldu.

Kahta Baraj bölgesinde hayata geçirilen Ebu Sadık Mesire alanı projesinden sonra vatandaşların tüm ihtiyaçları göz önünde bulundurularak büyük bir titizlikle hazırlanan İbrahim Halil Mesire Alanı 9.100,35 metrekare alan üzerinde içersinde basketbol ve voleybol sahaları ile beraber kafeteryalar, kamelyalar, oturma grupları, barbeküler, kurban kesim yeri, mutfak, çocuk oyun alanları, yürüyüş parkurları ters çadır ve otopark yer alıyor.

Kaymakam Ahmet Gazi Kaya, çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Ebu Sadık Mesire alanından sonra yapımında sona yaklaşılan ikinci büyük mesire alanını burada hayata geçirdiklerini belirten Kaymakam Kaya, şunları kaydetti:

"İbrahim Halil Ziyareti Mesire Alanı projemiz ve yapımına başladığımız Sahil Yolu projemiz tamamlandığında Kâhta ilçemiz yeni bir vizyona kavuşacak. Kahta’da yine ilkler arasında yer alacak Mesire alanımızda bugün vatandaşlarımızın tüm kesimleri ile birlikte ağaç dikme etkinliği gerçekleştirdik. Ağaçlandırma çalışmaları kapsamında yaklaşık 800 ağaç toprak ile buluşturuldu. Bölgenin doğal güzelliği korunarak inşa edilen İbrahim Halil Ziyareti Mesire alanımız tamamlandığında vatandaşlarımız aileleri ile birlikte haftanın 7 günü rahatlıkla gelip hoşça zaman geçirebilecekleri,kendilerine sakin bir köşe bulup doğayla baş başa kalabilecekleri bir mekana sahip olmuş olacaklar."

Kaya, "Bu önemli tesisi ilçemize kazandıran başta Sayın Valimiz ve Adıyaman Milletvekilimiz Sayın Ahmet Aydın olmak üzere diğer tüm milletvekillerimize, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sayın Sami Işık’a, İl Genel Meclis Başkanı Sayın Mehmet Can Erdoğan’a, emeği geçen her kese ve bugün gerçekleştirdiğimiz ağaçlandırma etkinliğine katılan her kese teşekkür ediyorum.” dedi.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha