Adıyaman İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun, koronavirüs salgınının toplum sağlığı açısından oluşturduğu riski yönetebilmek adına il genelinde tüm vatandaşların 14 Mayıs Perşembe günü saat 23.59’dan itibaren maske takmadan sokakta, kamuya ait açık ve kapalı alanlarda ve araçlarda bulunmalarını yasaklaması üzerine kolları sıvayan Adıyaman Belediyesi, maske ihtiyacı olan vatandaşların maskelere kolaylıkla ulaşabilmesi için şehrin işlek noktalarında stant açıp, ücretsiz maske dağıtmaya başladı.

Konu ile ilgili bilgi veren belediye yetkilileri, Zabıta Müdürlüğü tarafından Demokrasi Parkı önünde açılan stantta ihtiyaç duyan vatandaşlara ücretsiz maske dağıtılmaya başlandığını söyledi.

Demokrasi Parkı önündeki stant dışında tüm mahalle muhtarlıklarına maske dağıtıldığını da sözlerine ekleyen yetkililer, mahalle sakinlerinin istedikleri zaman maske ihtiyacını mahalle muhtarından da karşılayabileceğini dile getirdi.

Adıyaman Belediyesi’ne dağıttığı ücretsiz maskelerden dolayı teşekkür eden vatandaşlar ise koronavirüsten korunma adına alınan kararın doğru olduğunu savundu.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha