AGD Adıyaman Şube Başkanı Bedrettin Beyazkaya, yaptığı açıklamasında, AGD Genel Merkezi tarafından tüm ülke genelinde organize edilen "Liseli Gençler Efendimizin İzinde Siyer-i Nebi Yarışması"nın bu sene 10'uncusun düzenlendiğini belirtti.

Beyzakaya, bu sene liseli öğrencilere Prof. Dr. Münir Muhammed Gadban'ın 'Kardeşliğe Davet Hazreti Muhammed (SAV)' isimli kitabı liseli gençlere dağıtıldığını belirterek, "Anadolu Gençlik Derneği Adıyaman Şubesi olarak, iyilik ve güzelliklerin yaygınlaştırması için Siyer-i Nebi yarışmasından istifade ederek, mesajımızı en doğru ve en etkili şekilde muhatap kitlemize ulaştırmış olduk." dedi.

-TÜRKİYE GENELİ BİRİNCİSİ, 5 BİN LİRA İLE ÖDÜLLENDİRİLECEK

Türkiye geneli yüzbinlere öğrencinin bu yarışmaya katıldığını belirterek, şunları kaydetti:

""Anadolu Gençlik Derneğimiz tarafından gençlerimize Peygamber'imizin sevgisini aşılamak ve O'nu günümüz gençliğine rehber olarak tanıtmak amacıyla düzenlenen bu yarışma, tüm Türkiye genelinde 81 ilde, Adıyaman merkez ve 8 ilçemizde de tüm lise öğrencilerine yarışmamızı düzenledik. Türkiye geneli yüzbinlerce öğrencimiz, Adıyaman 'da 10 sınav merkezinde ise 2 bin öğrencimiz bu sınava girdi.

Genel merkezimizin vereceği ödüllerinin yanı sıra, ilimizde ve ilçelerimizde de yarışmada dereceye giren öğrencilerimize ödülleri Mekke'nin Fethi Programı'nda 31 Aralık akşamı verilecektir.

Yarışmamızda Türkiye geneli ödüllerimiz; birinciye 5 bin lira, ikinciye 4 bin lira, üçüncüye 3 bin lira, dördüncüye 2 bin lira, beşinciye bin lira ödül verilecek.

Adıyaman geneli ödüllerimiz; birinciye bin lira, ikinciye 750 lira, üçüncüye 500 lira verilecektir. Ayrıca bazı ilçelerimizde, ilçelerinde dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verilecektir."

Kaynak : PHA
Kaynak: pha