Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekat'ına destek amacıyla Mehmetçik yararına kermes gerçekleşti.
Öğrencilere, vatan ve ordu sevgisinin önemi konusunda farkındalık sağlamayı hedefleyen kermes yurt bahçesinde yapıldı.
Kermeste konuşma gerçekleştiren Adıyaman Kredi Yurtlar Kurumu İl Müdürü Sami Köroğlu, “Kredi Yurtlar Kurumu Olarak sosyal sorumluluk projeleri içerisinde gerekli hassasiyetlerini koruyan kurumlardan bir tanesi, amacımız yurtlarımızda barınan öğrencilerimizin sadece bir diplomayla Adıyaman’dan ayrılmamaları değil, Adıyaman’dan ayrılırken devletini milletini seven, bir örf adet gelenek ve göreneklerine bağlı bireyler olarak da ayrılmaları.Ayrılırken de kendilerinin gelişimlerine katlı sağlamak temel hedeflerimizden bir tanesidir. Özellikle ordumuzla, polislerimizle ilgili hassasiyetimiz KYK olarak en üst seviyede. Bizler yurt personelleri olarak böyle anlamlı bir faaliyet gerçekleştirdiler, buradaki arkadaşlarımız ellerinden geldiğince imkanları doğrultusunda bir şeyler yaptılar ve kermeste sergiliyorlar. Kendilerine bu anlamlı düşünceden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Buradan elde edilen bir meblağ ileMehmetçik Vakfına üzerinden Mehmetçiklerimize katkı sağlayacağız. ” ifadelerini kullandı. 
Öğrencilerin ve yurt personellerinin evlerinde getirdikleri yiyecekler satıldı.
Yurt öğrencileri harekâtta görev alan askerler için düzenlenen kermesin amacı hakkında şunları söyledi:

 "Bizler bu topraklarda rahat gezip, rahat uyuyalım diye askerlerimiz kendi rahatlarından, ailelerinden vazgeçiyorlar. Düğüne gider gibi şehadete koşuyorlar. Bu kahraman askerlerimiz, şehadete giderken bizler bu yiğit Mehmetçiklerimiz için bir şeyler yapmak istedik ve bu hayır kermesininbir parçası olmaktan mutluluk duyduk.Siyasi düşüncemiz ne olursa olsun, hangi inanca, düşünceye sahip olursak olalım, bu günlerde bunların hepsini bir kenara bırakmanın zamanıdır. Gün birlik olmanın, diri olmanın bir yumruk gibi düşmanın sinesine vurmanın günüdür."
Kermesten elde edilen gelirin Mehmetçik Vakfı'na bağışlanacağı ifade edildi.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha