KYK Safvan Bin Muattal Yurdu öğrencileri ilk olarak  Nusaybin'de teröristlerin açmış olduğu ateş sonucu yaralanan ve tedavi gördüğü GATA'da Nisan 2016'da şehit düşen Uzman Çavuş Turan Çelik'in ailesini ziyaret etti. Şehit ailesine başsağlığı dileyen öğrenciler, şehit Çelik'e rahmet diledi.

Daha sonra KYK öğrencileri Ankara Çankaya'da 1991 yılında şehit düşen Mustafa Öztekin'in ailesini ziyaret etti. Ziyarette şehit aileleri ve öğrenciler, duygulu anlar yaşadı. Ziyarette yurt personeli ve öğrenciler şehidin ruhuna Fatiha okudu. Şehit ailelerini ziyarete Adıyaman KYK İl Müdürü Sami Köroğlu, KYK personeli ve öğrenciler ile İl Jandarma Komutanlığı'ndan personeller de katıldı.

"ŞEHİTLERE VEFA BORCU ÖDENİYOR"

Gerçekleştirilen ziyaretle ilgili bilgi veren İl Müdürü Sami Köroğlu, “Ziyaretlerimiz şehitlerimize vefa borcumuzu ödemek ve ailelerine manevi olarak kurumlarımızın her zaman yanlarında olduğunu göstererek, bir nebzede olsa acılarına ortak olduğumuzu dile getirmektir. Ziyaretlerimiz periyodik olarak Adıyaman genelindeki şehit ailelerinin ziyaretleri ile devam edecektir.” ifadelerini kullandı.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha