Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti (AGC)’nin daveti üzerine AGC yönetimiyle istişare toplantısında buluşan Adıyaman Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, belediyenin çalışmaları ve projeleri hakkında bilgi verip, görüş alışverişinde bulundu.
Belediye Başkan Yardımcısı M. Said Kutlu, Fen İşleri Müdürü Zeynal Abidin Sağlam, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İskender Korkut, Özel Kalem Müdürü Tuncay Çilcanile İmar Müdürü Mehmet Salih Alkayış ile birlikte AGC toplantı salonunda gerçekleşen istişare toplantısına katılan Başkan Kutlu, AGC Başkanı Zeki Dişkaya ile yönetim kurulu üyelerinin sorularını yanıtladı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan AGC Başkanı Dişkaya, Adıyaman’ın daha yaşanabilir bir kent olması için belediye başkanı ile basın mensuplarının koordine halinde olması gerektiğine inandığını söyleyerek, bu toplantıyı da bu amaçla tertip ettiklerini dile getirdi. Davetlerini kırmayarak toplantıya katılan Başkan Kutlu ve ekibine teşekkür eden AGC Başkanı Dişkaya, sosyal medya hesabı aracılığıyla takipçilerinden gelen soruları Başkan Kutlu’ya iletti.
AGC Başkanı Zeki Dişkaya’dan sonra sırasıyla söz alan AGC yönetim kurulu üyelerinin sorularına açık yüreklilikle cevap veren Başkan Kutlu, birbirinden önemli açıklamalarda bulundu.
-4. ÇEVREYOLU İÇİN ADIYAMAN’A ÖZEL BİR MİMARİ ÜZERİNDE ÇALIŞIYORUZ
Proje aşamasında olan 4. Çevreyolu için Adıyaman’a özel bir mimari üzerinde çalıştıklarını söyleyen Başkan Kutlu, göreve geldikleri günden bu yana çözülmemiş tüm eserleri çözüme kavuşturduklarını dile getirdi.
Sorulan bir soru üzerine Adıyaman’da son dönemlerin en iyi belediyesi olduklarına inandığını da sözlerine ekleyen Başkan Kutlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Göreve geldiğimiz günden bu yana şehrimizin kangrenleşmiş, yarım kalmış ve hasretle beklenen birçok sorununu tamamlayıp, hayata geçirdik. Bir yandan şehrimizin artık çökme noktasında olan altyapısını onarmaya başlarken, diğer yandan da halkımızın bu çalışmadan dolayı mağduriyetini en aza indirmek için formüller ürettik. Örneğin, Atatürk Bulvarı’nda yürüttüğümüz çalışmamızın daha kısa sürede tamamlanması için çalışmaları hem şehrin doğusundan hem de batısından başlattık. Altyapının yanında üstyapı çalışmalarımızı da yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Bu anlamda geçmiş dönemden yarım kalan birçok yolu açtık. Bunlardan bir tanesi olan 3. Çevreyolu üzerinde bulunan Oduncular Sitesi’nin bir kısmını yıktık. Buradan sonra kamulaştırılması gereken yaklaşık beş tane ev var. Bunların kamulaştırılması için de çalışmalarımız sürüyor. Bu sorunu ortadan kaldırdıktan sonra 3. Çevreyolunu Atatürk Bulvarına bağlayacağız. Zaten bulvar üzerindeki kavşakların yerini değiştirmek için de bir çalışmamız vardı. Dursun Çavuş kavşağını kapatıp, 2. Çevreyolu’nun bağlantısına taşıyacağız. Köy Hizmetleri kavşağını kapatıp, 3. Çevreyolu’nun çıkışına taşıyacağız. Çünkü Emniyet Müdürlüğü de oraya taşınacak ve bu şekilde orası baya işlek bir yer haline gelecek. Bu şekilde hem bulvardan Malatya yoluna giriş olacak, hem de şehrin kuzey kısmında bulunan vatandaş o yolu kullanarak kavşaktan hastaneye daha kolay ulaşabilecek. İmar planı kesinleştikten çok kısa bir süre içerisinde bu çalışmayı hayata geçirmeyi planlıyoruz. Bulvardaki yoğunluğu ortadan kaldırmak için Altınşehir ile 400 Yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin olduğu kısımlarda da dal-çık yapılması için Karayolları Bölge Müdürlüğü yetkilileriyle bir görüşmemiz oldu. İnşallah bu da hayata geçerse şu an ki yoğunluk ortadan kalkar.”
-İMAR PLANI’NI KAFALARDA SORU İŞARETİ BIRAKMADAN HAYATA GEÇİRMEK BİZİM İÇİN EN BÜYÜK ESER
Altyapı ve yol çalışmalarının yanında yeni birçok yeni eseri de bir bir hayata geçirdiklerini söyleyen Başkan Kutlu, “Belediye Başkanlığım döneminde ilimize bırakılacak eserleri sıralayacak olursam; göreve geldiğimizde Karapınar’da biten 2. Çevreyolu’nu Atatürk Bulvarına kadar uzattık ve bunu yaparken de Akkonutların olduğu kısımda büyük bir kavşak yaptık. Yine 3. Çevreyolu yarım bırakılmıştı, onu da Türkiye Petrollerine kadar uzattık. 4. Çevreyolu için de Adıyaman’a yakışır özel bir mimari üzerinde çalışıyoruz. Burada güzel bir merkez olacak inşallah. Kültür Merkezimizin projesi yapılıyor. DSİ Bölge Müdürü ve yetkilileriyle bugün de bir toplantı yaptık ve Vadiyaman Projesi’nin en sağlıklı şekilde yürümesiiçin üzerimize düşeni yapmaya devam ediyoruz. Kent Park’ın ihalesi yapıldı, çalışmalar sürüyor. Belki çok büyükbir eserimiz yok ama bütün çözülmemiş yerlerin hepsini tamamladık. Bu çalışmalar görevi tamamladıktan sonra halkımızın bizden memnun olabileceği eserler ama bizim için asıl önemli olan yeni imar planı. Art niyetli bir yönetici için yeni imar planının hayata geçirilmesi suiistimale açık bir durum. Allah’ın izniyle Adıyaman Belediyesi’nde yanlış bir iş yapılmadan imar revizyonu hayata geçirildi. İşte bizim en büyük kazancımız bu bence. Halkımızda arkamızdan bunu söylerse bu bana yeter” diye konuştu.
-BİZİM DÖNEMİMİZLE, BİZDEN ÖNCEKİ DÖNEMLERİ KARŞILAŞTIRISANIZ EN İYİ BELEDİYECİLİĞİ BİZİM YAPTIĞIMIZI GÖRÜRSÜNÜZ
“Hüsrev Kutlu çalışıyor mu?” sorusuna da cevap veren Başkan Kutlu, “Çalışma konusunda iddialıyım. Bizim dönemimizle, bizden önceki dönemleri karşılaştırırsanız bizim artılarımızın daha fazla olduğunu görürsünüz” dedi.
Konuşmasının sonunda yapılan diğer çalışmalara değinen Başkan Kutlu sözlerini şöyle tamamladı: “Şu an da asfalt diye bir problemimiz yok. Çok istisnai yerler dışında asfalt çalışması yapılmayan yer bırakmadık. Ayrıca şehir içindeki parklarımızı elden geçirip daha modern bir hale getirmek için bir proje yaptık. Kalenin etrafını daha güzel bir hale getirmek için de bir çalışma yaptık ancak Koruma Kurulu orada bir çalışma yapamayacağımızı bildirdi. Amacımız kentsel dönüşümle birlikte kalenin etrafındaki yapıları yıkıp, kesme taştan güzel bir mimariye sahip, altı dükkan üstü ev olacak yapılar inşa etmekti. Bunun için görüşmelerimiz devam ediyor. Göreve geldikten sonra futbol şubemizi kapattık. Bunun yerine hentbol ve işitme engelliler futbol takımlarımıza ağırlık verdik. Bunu kapatmamızın asıl sebebi, Adıyaman’daki tüm amatör spor kulüplerine eşit mesafede destek vermektir. Bütün futbol takımlarımızla rakip olmak yerine hepsine gücümüznispetinde yardımlardabulunmayı tercih ettik. Amatör kulüplerimizin yanında ilimizi BAL Liginde temsil eden Adıyaman 1954 Spor takımımıza da maddi manevi desteğimizi sürdürüyoruz.”
Başkan Kutlu, toplantı sonunda kendisine böyle bir imkan sunan Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Zeki Dişkaya ile yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha