Adıyaman'da, alevler arasında kalan 2 yaşındaki Suriye uyruklu Hamza Aldağini kurtaran itfaiye eri yaşadığı anları anlattı.

Dün sabah saatlerinde Eskisaray Mahallesi'nde Suriye uyruklu Abdulnasir Aldaği'ye ait 3 katlı evin birinci katın merdiven boşluğunda yangın çıktı.

Alevleri görenler durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen itfaiye ekiplerinden Barış Korkmaz, evde mahsur kalan 2 yaşındaki Hamza Aldaği, kurtardı. Evde kalan biri kız 9 kişi ise itfaiye erleri tarafından kurtarıldı. Yangın itfaiye ekipleri tarafından kontrol altına alındı.

-"KARDEŞLERİMİ  İTFAİYE  EKİPLERİ  KURTARDI"

Kardeşinin itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldığını anlatan Abdulnasir Aldaği,"Biz evde uyuyorduk komşuların bağırmasını duyduk. Komşularımız bize yangın olduğu söyledi. Evden çıktık itfaiye aradık itfaiye geldi hemen yangına müdahale ettiler yangın nasıl olmuş hiçbir bilgimiz yok evin girişine koyduğumuz malzemelerimiz halılarımız yandı. Kardeşimi itfaiye ekipleri kurtardı bizde arka balkondan çıktık. Allah devletten razı olsun."dedi.

-"YANGIN ANINDA İNSAN HİÇBİRŞEY DÜŞÜNEMİYOR

Küçük Hamza'yı alevler arasından kurtarırken hiç bir şey hatırlamadığını anlatan itfaiye eri Barış Korkmaz, şunları ifade etti:

"Dün sabah saatlerinde ihbar geldi. Bizde olay yerine gittik olay yerine vardığımızda kapının ağzından alevlerin çıktığını gördük. Oradan bir vatandaşın çocuklarının olduğunu söyledi. Bende o anda tesisatları üzerimde idi. Bende alevlerin içerisinde geçerek kapıyı kırmaya çalıştım. Kapı kırılmadı daha sonra balkon tarafında geçtim. Çocukları balkon tarafında çekmeye çalıştım. Ev zaten birinci kattı içerde 14 yaşlarında bir çocuk vardı ona kapıyı açmasını söyledim. Çocuk kapıyı açtıktan sonra tekrardan alevlerin arasından girerek giriş kapısından içeriye girdim. Önce küçük çocuklarının ikisini tahliye ettim. Sonra içeri girdiğimde evde kalan kişileri balkondan tahliye etmişlerdi zaten sonrada yangını kontrol altına aldık. Yangın anında insan hiç bir şey düşünemiyor. Sadece o çocukları nasıl kurtarabilirim diye düşünüyorsun. Oda çok zor bir an yani bir şey olur diye korusuyla davranıyorsun bunlar anlatılmaz yaşanacak şeyler."

Kaynak : PHA
Kaynak: pha