Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü kapalı salonu bahçesinde gerçekleşen yardımda Suriyeliler yoğun bir katılım sağladı.

Kolilerde kışlık giyim, battaniye gibi ürünlerin yer aldığı öğrenildi. Suriyeliler gelen yardımları alabilmek adına uzun kuyruklar oluşturdu.

Yapılan yardımlar hakkında açıklama yapan İnsani Yardım Vakfı (İHH) Adıyaman Şube Başkanı Mahmut İzci, “Bu yıl 3. düzenlediğimiz Kral Selman tarafından Suriyeli kardeşlerimiz için gönderilen kışlık paketler ve temizlik paketlerini Suriyeli kardeşlerimize dağıtıyoruz. Yaklaşık bin aile, 5 bin 400 kişinin bu ihtiyacını giderecek. Bin aile burada yardımlarını tamamlayacak. Bunları aileleri ile kullanacaklar. Yardımlar devam edecek. Kolilerin içinde battaniye var. Kışlık kıyafetler var. Çocukların ihtiyaçlarını giderecek kışlık kıyafetler var. Temizlik seti var” dedi.

Adıyaman Belediye Başkan Yardımcısı  Sait Kutlu ise “Kapalı spor salonunda burada bin Suriyeli aileye yardım yapılıyor. Bu yardımlar kışlık ihtiyaçlarını karşılamak için yapılıyor. Kral Selman İnsani Yardım Derneği Türkiye genelinde bu yardımları yapıyor. Adıyaman Belediyesi olarak biz ve İHH insani yardım derneği tarafından bu yardımın organizasyonunu sağladık. Biz Suriyelilere yardım konusunda bu yardımın sadece organizasyonunu sağladık.” diye konuştu.

Belediye olarak Adıyamanlı ihtiyaç sahibi vatandaşlara önemli derece yardımlar yaptıklarını ifade eden Kutlu, “Ama biz Adıyaman’da yaşayan Adıyamanlı olsun veya olmasın bizim vatandaşlarımıza da gücümüzün yettiği kadar insanlarımıza yardımlarımız oluyor. Yılda yaklaşık 7 bin aileye yardım yapıyoruz. Bu yardımların içinde gıda paketleri var. Kıyafet var. Durumu iyi olmayan vatandaşlarımıza da ev yardımları var. Kıyafet yardımı var. Evinden çıkamayan hasta ve yaşlı vatandaşlarımızın evlerinin temizliklerini yapıyoruz. Onların kendi kişisel bakımları yapıyoruz. Sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde çalışmalarımızı yürütüyoruz” açıklamasını yaptı.  

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha