Jandarma komutanlığında gerçekleşen yemin töreninde askerlerin anneleri göz yaşlarına hakim olamadı.

Yemin töreninde, askerlerden Jandarma Er Tamer Şapcı, ‘Bayrak’ isimli şiir okudu, jandarma Er Sıtkı Akay da askerliğin önemini anlatan konuşması yaptı.

Tören şehitler adına bir dakikalık Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı.

Yapılan açıklama ardından kısa dönem askerler yemin etti. Tören yürüyüşünün ardından program sona erdi.

Aileler, çocuklarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi. Törende atış ve spor alanında başarılı olan askerlere hediye verildi.

Adıyaman İl Jandarma Komutanı Ercan Atasoy, burada yaptığı konuşmada, “Yaklaşık 4 hafta önce törenlerle dualarla peygamber ocağına uğurladığınız ve şimdi karşınızda bulunan sevgili evlatlarınız askerliğin temel eğitimini başarıyla tamamlamışlardır. Huzurlarınızda vatan savunmasında görev almaya ve verilebilecek her türlü görevi yerine getirebilecek hazır hala gelmişlerdir. Ne mutlu sizlere ki gözü vatan sevgisinden başka bir şey görmeyen böyle yiğitler yetiştirdiniz. Ne mutlu sizlere ki asil Türk milletine Mehmetçikler hediye ettiniz. Güzel yurdumuzun güzel bölgelerinden gelen arkadaşlarla tanıştınız. Buradaki anışlarınız ömrünüzün sonuna kadar hafızalarınızdan silinmeyecektir. Uğruna nice şehitler verdiğimiz bağımsızlığımızın sembolü olan bayrağımızın huzurunda gerektiğinde bu vatan için canınızı seve vereceğinize, namus ve şerefiniz üzerine ant içtiniz. Ettiğiniz bu kutsal yemini hiç unutmayın. Bu ant, vatan ve millet sevgisi, vazife, namus ve şeref anlamında olup dürüstlüğün mutlak simgesi ve aynı zamanda kahraman Türk jandarmasına bir asker olduğunuzun kabulü ve beyanıdır.  Değerli arkadaşlarım bu kutsal ocakta Atatürk'ün düşünce sistemi ışığında, halkı ve ilmi rehber edinen gönlü yurttaş sevgisiyle dolu, milli, ahlaki ve insani değerlere bağlı, hukuka ve insan haklarına saygılı, aldığı vazifeyi vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır, düsturuyla yerine getiren birer jandarma olarak görev yapacaksınız” dedi.

Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı ise şöyle konuştu:

“217. dönem kısa dönem olarak askerliğini yapan birisi olaraktan, şuan kendimi yeniden asker gelmiş gibi hissettim. Aynı duygu ve heyecanla sanki onların yerinde ben varmışım. O yemini ben yapacak gibi hisse kapıldım. Bu işte asker milleti olmanın hepimizin gönlünde, kalbinde, şuurunda var. Bugün yaptığınız yeminle peygamber ocağı diye adlandırdığımız bu kahraman ordunun birer ferdi oldunuz. Ettiğiniz yeminle omuz omuza vererek, bayrak, silah, namus üzerine yemin ettiniz. Yeminin şerefini, izzetini, haysiyetini ve gururunu ömür boyu yüreğinizde en güzel şekilde taşıyacaksınız. İçtiğiniz bu ant, vatan millet sevgisi, vazife, namus, şeref anlamında olup, dürüstlüğü kahraman Türk ordusuna mensup olduğunuzu kabul belgesidir. Sizler ettiğiniz bu yeminle, bu kutsal vatanın bileği bükülmez bekçileri olacaksınız. Vatanı olmayanın, hiçbir şeyi olmayanın, hiçbir şeyi olamayacağını günümüzde etrafımızdaki ülkelerden yaşanan olaylardan görüyor, anlıyor ve hissediyoruz” 

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha