Şehirdeki STK, kurum ve kuruluşlarla diyalogu arttırmak, çalışmalar hakkında karşılıklı bilgi alışverişinde bulunmak, ortak payda olan Adıyaman’ın daha yaşanabilir olması noktasında neler yapılabileceği konularında başlatılan ziyaretlerine devam eden Adıyaman Kent Konseyi, bu çerçevede Tabip Odasını ziyaret etti.

Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri olarak gerçekleştirilen ziyarette Adıyaman Kent Konseyi Başkanı Sinan TEMEL, il hekimlerini temsil eden bir kurum olan Tabipler Birliği Odasını ziyaret ederek istişarelerde bulunmak istediklerini belirterek şunları söyledi:

Çok önemli bir mesleği ifa eden hekimlerimizin temsil edildiği Tabipler Odasını ziyaret ederek hem istişarelerde bulunmak hem de ortak paydamız olan Adıyaman’ı konuşmak istedik. Onların görüşleri bizler için önemlidir. Bizleri kabul ettikleri için sayın başkan Mehmet GÜRLEVİK’e ve değerli yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Daha güzel ve daha yaşanabilir bir Adıyaman için elbirliği, güç birliği ve gönül birliği ile gayret göstermemiz gerekiyor. Bu yüzden şehrimizdeki herkesin iyi bir iletişim ve diyalog içerisinde olmaları, bilgi ve deneyimlerini paylaşmaları gerekiyor. Her yönüyle yararlı bir ziyaret olacağına inanıyorum.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Adıyaman Tabip Odası Başkanı Mehmet GÜRLEVİK ise şunları söyledi: “Kent Konseyi yürütme kurulu üyesi arkadaşlarımıza ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Şehrimizin menfaati konusunda ortak hareket etmemiz, güzel sonuçlar alınması bakımından önemlidir. Bu noktada Adıyaman Tabip Odası olarak gerek destek vermeye gerekse de ortak çalışmaya hazırız.

Gündeme dair çeşitli konuların konuşulduğu ziyarette son günlerde şehirde yaşanan hava kirliliği damgasını vurdu.

Havaların soğuması ile birlikte ortaya çıkan ve adeta şehrin kronikleşmiş bir sorunu olan hava kirliliğinin son günlerde artış göstermesinin neredeyse insan sağlığını tehdit eder boyutta olduğu dile getirildi. Buna ana sebepler olarak şehrin coğrafi konuma uygun bir yapılaşmanın olmaması dolayısıyla hava dolaşımını engelleyici bir şekilde gelişmesi ve özellikle de kenar mahallelerde kalitesiz yakıt kullanılması gösterildi. Kirlilikte, araçlardan çıkan egzoz gazlarının da önemli bir etken olduğu vurgulanarak bu konuda acil ve kalıcı tedbirlerin alınması gerektiği konuşuldu.

Kent Konseyi Başkanı Sinan Temel bu konuyu en kısa zamanda tekrar gündeme taşıyacaklarını belirterek çözümler konusunda herkesin ortak hareket etmesinin önemli olduğunu vurguladı.

Karşılıklı ziyaret ve diyalogun arttırılması konusunda görüş birliğine varılan ziyaret iyi dilek temennileri ile sona erdi.

Editör: Adıyaman Haber