Kentte bir otelde gerçekleştirilen toplantıya Türkiye Kantin İşletmecileri Federasyonu Genel Başkanı Vahap Osmanoğlu, AK Parti Adıyaman İl Başkanı Mehmet Dağtekin, MHP İl Başkanı Hüseyin Özgün ve Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen kantinciler katıldı. 

Adıyaman Kantinciler Derneği Başkanı Mahmut Bereket ve yönetim kurulu üyelerinin katıldığı toplantıda, mesleki sorunlar ve çözüm yolları ele alındı.

Türkiye Kantin İşletmecileri Federasyonu Genel Başkanı Vahap Osmanoğlu’nun katılımı ile gerçekleşen toplantı gün boyu devam etti.

Adıyaman Kantinciler Derneği Başkanı Bereket, kantincilerin yaşadığı sorunları dile getirerek, toplantının Adıyaman’da yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 

Kantin işletmecilerinin eğitimin bir parçası olduğunu, kaydeden Bereket, şunları ifade etti:

"Adıyaman Kantin İşletmecileri Derneği 2011 yılında kuruldu ve 50 üyesi bulunmaktadır. Eğitim camiasının bir parçası olan kantin işletmecileri öğretmenlere ve öğrencilere hizmet eden okulların güzel yüzlü personelleri olarak çalışan bir bakıma okulların bekçileridirler. Kantinci arkadaşlarımızla her ay bir ilde sorunlarımızı masaya yatırıyoruz. Bu ay üyelerimizle birlikte Adıyaman’da bir araya geldik. Sorunlarımızı masaya yatırdık. Türkiye’nin dört bir yanından memleketimize gelen değerli kantincilere teşekkür ediyorum."

-BİRLİK VE BERABERLİK MESAJI

AK Parti Adıyaman İl Başkanı Mehmet Dağtekin’de birlik ve beraberlik mesajı verirken, “ Emekçi olmak, emektar olmak bu tür küçük yerlerde büyük işler başarmak Allah’ın bir lütuftur. Hepimiz çoluk çocuğumuza helal bir lokma helal bir rızık götürmenin peşindeyiz. Bunun küçüğü büyüğü yok. Böyle güzel bir organizasyonu Adıyaman’da gerçekleştirdiğiniz için teşekkür ediyorum.” dedi. 

-"VATANDAŞLARA ZULMEDİYORLAR"

Türkiye Kantin İşletmecileri Federasyonu Genel Başkanı Vahap Osmanoğlu ise, 2004 yılında yollarının açıldığını belirterek “ 2012 yılından buyana bazı idarecilerin gelmesiyle birlikte sıkıntılarımız başladı. Bakanlığın hazırladığı genelgeleri birçok idarecimiz takmıyorlar. Birçok idarecimiz mevcut olan genelgeye uymayarak vatandaşlara zulmediyorlar. Bunu her toplantıda söylüyorum. Bu ülkenin başbakanı talimat veriyor ama talimatı dışında hareket ediliyordu. Bir Başbakan’ın sözünü dinlemeyenler bizlerin sözünü dinlemezler.” dedi. 

- "İDARECİLER GENELGEYE UYMUYOR"

Kantincilerin sıkıntılarını dile getiren Osmanoğlu “ Adıyaman Valimizi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünü ziyaret ettim. Kantinci arkadaşlarımızın sorunlarını ve sıkıntılarını dile getirdim. Milli Eğitim Bakanlığı kendi bünyesinde okullarda fiziki alanların genişletilmesiyle ilgili genelge çıkardı. Ama maalesef bizim idarecilerimiz genelgeye uymuyor ve yer göstermiyorlar. Git 15 metrekare içerisinde hizmet et. 1500-2000 öğrenci var. Bu alanda nasıl hizmet edeceğim. Burada alan mı? Önemli. Yoksa gençler mi? İdarecilerin egosu mu? Biz kendi evlatlarımıza nasıl bakıyorsak onlara da öyle bakıyoruz."  

-OKUL KAPILARI KAPANSIN

Okul çevrelerinde yaşanan sıkıntılara dikkat çeken Osmanoğlu “Okul kapıları açık uyuşturucular okullara giriyor. Köylere kadar indi. Eğitim-öğretim saatleri içerisinde okul kapıları kapansın. Biz öğrencimizin zehirlenmesi demek toplumun zehirlenmesidir.” şeklinde konuştu. 

Program sonunda Türkiye Kantin İşletmecileri Federasyonu Genel Başkanı Vahap Osmanoğlu'na plaket ve Adıyaman halısı hediye edildi.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha