Her yıl Ramazan ayında Kızılay’a kan bağışında bulunmayı geleneksel bir hale dönüştüren İyilik Derneği Gönüllüleri örnek bir davranışa imza attı.Ülke genelinde eş zamanlı olarak temsilciliklerinin bulunduğu yerlerde kan bağışında bulunan dernek gönüllülerinin yapmış oldukları bu örnek davranış Kılızay yetkilileri tarafından takdirle karşılandı.

Kızılay’ın kan bağışı kampanyasına destek verdiklerini söyleyen İyilik Derneği Adıyaman İl Temsilcisi Sami Türk, yapmış oldukları farkındalık etkinliği hakkında şunları kaydetti:

"Özellikle bu günlerde daha çok ihtiyaç duyulan, çok anlamlı ve bir o kadar hayırlı bir amel olacağını düşündüğümüz kan bağışı konusunda dernek gönüllülerimizle bağışta bulunduk. Bizler de  “Malımızla, canımızla şimdi de kanımızla hayırda yarışa haydi bismillah” diyerek “Kandan Kana Candan Cana bir İyilik”  sloganıyla kan bağışı kampanyamızı başlattık. Kızılay’dan yapılan açıklamalara göre her 4 saniyede, 1 ünite kana ihtiyaç duyulan ülkemizde her gün yaklaşık 9 bin insanın sağlığına kavuşmasına kan bağışında bulunan insanlar vesile oluyor. Yürüttüğü diğer insani yardım çalışmalarının yanı sıra ülkemizin kan ihtiyacının tamamını gönüllülerden karşılamak üzere çalışan tek kurum olan Kızılay, bugünlerde azalan kan stoklarına dikkat çekiyor. Yetkililer  kritik düzeydeki hastaların ihtiyacına cevap veremeyecek duruma gelindiğini,  acilen yeni kan bağışlarına ihtiyaç duyulduğunu vurguluyorlar. İşte tam da bu nedenle Rabbimizin kitabı keriminde “Bir insanın kurtuluşuna vesile olmak  bütün insanlığı kurtarmak gibidir”  mesajı verilmektedir.  İyilik Derneği gönüllüleri olarak  her yıl düzenli olarak özellikle Ramazan ayında kan bağışında bulunarak bir farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz."

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha