Adıyaman’ın en ücra yerleşim yerlerine dahi ulaşan İyilik Derneği Adıyaman Şubesi gönülleri yetim çocukların ailelerine yardımları teslim etti.

Hayır sahiplerinin bağışlarını ve yardımlarını maddi durumu iyi olmayan ailelerin kapısı çalarak ulaştıran dernek gönülleri ailelerin yüzlerini güldürüyor.

Adıyaman genelinde 3 binin üzerinde aileye ulaşarak yardım ettiklerini vurgulayan İyilik Derneği Adıyaman Şubesi saha çalışmaları ekip sorumlusu  Zeynel Kına, yardım dağıtımı esnadında şu ifadelere yer verdi:

"İçinde bulunduğumuz Ramazan ayında yardım yapan hayırseverlerin sayısında herçen gün artış yaşanıyor. Yapmış olduğumuz yardımları sosyal medya üzerinden gören hayırseverlerimiz mağdur olan ailelere nakdi yardım, gıda ve ev eşyası konularında yardım ediyor. Böylesine bir hizmetin içerisinde olduğumuz için oldukça mutluyuz. Evlerini ziyaret ettiğimiz her insandan dua alıyoruz. Derneğimizin gönüllülerinin böylesine bir duayı alması da onları oldukça memnun ediyor. Bizler dernek üyeleri olarak gönnüllük esaslı bir açlışma yapmaktayız. Dernek gönüllerimiz yaş kış demeden bu çalışmlarını seve sev yapmaktalar. Rabbimize şükürler olsun ki, bu yardımların sayısı her geçen gün artıyor."

-"BU YIL İÇERİSİNDE YAKLAŞIK 3 BİN AİLEYE ULAŞTIK"

Kına, yapılan yardımları ailelere teslim ettikten sonra dernek gönüllülerinin her ay düzenli olarak aileleri ziyaret ederek ihtiyaçlarını tespit edttiklerini belirterek, "Yapılan tespit neticesinde ailelerin her ay ihtiyacına göre yardımları ailelere ulaştırmaktayız. Bu yıl  içerisinde 3 bine yakın aileye yardımları ulaştırdık. Bu ailelerin içerisinde 200 yetimin ailesi bulunmakta. Yetimlerimizin ailelerine gıda, giyim, kira yardımlarının yanısıra elekrik ve su faturalarının ödemelerinde yardımcı oluyoruz. Ayrıca yılda iki defa olmak üzere Ramazan ve Kurban Bayramlarında bu çocuklarımıızn giyimlerini hayırseverlerimizin desteğiyle karşılamaktayız.Ramazan Bayramına sayılı günler kala 200 yetimimizin giyimleri için hazırlıklarımız devam ediyor. Bayram öncesi bu çocuklarımıza çeşitli yardımlarımız olacak. Yetim çocukların aileleri dışında da maddi durumu iyi olmayan, koronavirüsten dolayı işsiz kalan insanlarımıza yardımlarımız devam ediyor. Sizlerde yetim çocukların ve maddi durumu iyi olmayan ailelerin yüzlerini sevindrmek istiyorsanız 05522484383 nolu hattan bizlere ulaşabilirsiniz. Sizlere bir telefon kadar yakınız” 

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha