Koronavirüsle mücadele kapsamında evlerinden çıkamayan çocuklara hediye edilen kitapların ana teması “iyilik” oldu. 

2009 yılından bu yana maddi durumu iyi olmayan ailelere yardım ulaştıran İyilik Derneği gönülleri mağdur vatandaşların yanısıra çocukların da yanında olmaya devam ediyor.
Birkaç aydan bu yana evlerinden çıkamayan çocukları ziyaret eden dernek gönülleri onlara en güzel hediyeler arasında yer alan kitapları takdim etti.

Çocuklara yönelik yapmış oldukları çalışmalara dikkat çeken İyilik Derneği Adıyaman Temsilciliği gönüllüsü Emrullah Ünal, şunları ifade etti:

“Adıyaman genelinde derneğimize başvuran her vatandaşımıza ulaşmaya çalışıyoruz. Bu çalışmaları ekip ruhu ile gerçekleştiriyoruz. Yardım faaliyetlerinde her alan her üyemiz yüzde yüz  gönüllülük esasına göre hizmet veriyor. Bu çalışmalarımızı yaparken de yapılan görev dağılımlarına göre aile ve çocuk ziyaretlerimizi gerçekleştiriyoruz. Bu ziyaretlerde aileler ve çocukların ihtiyaçlarına göre yardımları ivedi bir şekilde onlara ulaştırmaktayız. Rabbimize hamdolsun ki, 2009 yılından bu yana çalışmalarımız her geçen gün artıyor. Bu çalışmaların en büyük destekçisi tabii ki, Allah’ın izniyle hayırsever vatandaşlarımızdır. Bizler İyilik Derneği olarak bir köprü vazifesini yerine getiriyoruz. Ayrıca Kovid-19 salgını mücadele kapsamında evlerinden çıkamayan çocuklarımızı da sürekli olarak ziyaret ediyoruz. Bu ziyaretlerimizden dolayı çocukların sevinçleri de bizlerin çalışma azmini arttırıyor."

Öğrencilere yönelik olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Ünal, “Bizlere başvuran ailelerin talepleri doğrultusunda her gün aile ziyaretlerimiz oluyor. Bu ziyaretlerde ailelerle birlikte çocukların da taleplerini değerlendirerek, vatandaşlarımıza yardımcı oluyoruz. Günlük 25 kişilik nöbetçi ekibimizle il genelinde farklı adreslere eş zamanlı ziyaretlerimiz oluyor. Bu ziyaretlerimizde öncelik sırasına göre ailelere yardımcı oluyoruz. Bu yardımları aynı zamanda sosyal medya yoluyla görerek bizlere ulaşan da oluyor. Çocuklara yönelik devam eden kitap hediye kampanyamızdan haberdar olan bir hayırsever “ben de sizlere kitap bağışında bulunarak bu kampanyaya destek vermek istiyorum” diyebiliyor. Bizler İyilik Derneği Adıyaman temsilciliği olarak çalışmalarımıza yaz-kış demeden devam ediyoruz. Bugünlerde evlerinden çıkamayan çocuklarımıza yönelik bir çalışmamız oldu. Bu çalışmamızın ana teması Ramazan ayının ruhuna yakışması adına  “iyilik” olarak belirlendi. Bizlere ulaştırılan kitapları Ramazan kolileriyle beraber çocuklarımıza ulaştırdık. Bu kitapları dernek gönüllülerimizden teslim alan çocukların sevinçleri de görülmeye değerdi."şeklinde ifade etti.

Ünal, bayramın 1.günü de yetim ve muhtaç ailelere bayram harçlığı ve bayram şekeri ikramımız da olacaktır. Ayrıca evlerindeki kitapları bağışlamak isteyen veyahut fitrelerini verememiş hayırseverlerimiz 05522484383 nolu hattan bize ulaşabilirler.”dedi.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha