Koronavirüs vakalarının dünya genelinde yaşanmasından sonra devletimizin almış olduğu önlemlerle çocukların evlerinden  çıkmaması üzerine İyilik Derneği yetkilileri çocuklara çeşitli hediyeler takdim ederek, yüzlerini güldürdü.

Adıyaman genelinde yapılan ziyaretlerde çocukların sevinçlerine ortak olan dernek gönüllülerinin örnek davranışı ailelerin de takdirini topladı.

Ramazan ayı içerisinde yaptıkları çalışmalar hakkında açıklamada bulunan İyilik Derneği Adıyaman İl Temsilciliği gönüllüsü Zeynel Kına, yaptığı açıklamada, "Bizler Türkiye'de ve dünyanın farklı ülkelerinde 2009 yılından bu yana faaliyet gösteren İyilik Derneği’nin Adıyaman Temsilciliği olarak  her zaman yetimin, öksüzün, muhtacın yanında olmaya gayret ettik. Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs pandemisinin etkileri  ülkemizde görüldüğü ilk andan itibaren, gönüllü ekibimizle iyilik adına elimizden ne geliyorsa, tüm gücümüzle aktif bir şekilde çalışmaya başladık. Bu anlamda Adıyaman Valiliğince oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubu’nda tüm gönüllülerimizle aktif olarak yer alıp ihtiyaç sahibi ailelere doğrudan ulaşarak gerekli yardımı götürmekteyiz." dedi.

Kına, saha çalışmasıyla belirlediği ailelere ve yetimlere her zaman ulaştırdıkları yardımları özellikle bu zor süreçte daha da aktif hale getirdiklerini belirterek, şunları ifade etti:

"Mağdur olan ailelere destek verme adına gıda, nakti yardım,  ev eşyası ya da kılık kıyafet olarak yardımlarımızı ulaştırmak kaydıyla her daim sahada olduk, olmaya da devam edeceğiz. İyilik Derneği Adıyaman temsilciliği olarak gittiğimiz her ailemizin kaydını tutarak irtibatı koparmıyoruz. Elimizdeki verilere göre, koronavirüs  sürecinin başından bugüne kadar sadece ilimizde 2 bin 500 aileye yardım ulaştırdık. Sadece Rıza-i Bari adına samimiyetle  ve  son derece şeffaf, fedakarene çalışan bu  iyilik hareketine her daim destek veren çok kıymetli bağışçılarımıza da bir kez daha teşekkür ederiz. Bu gizli kahramanlarımızdan Allah razı olsun.

Ramazan ayı gibi böylesine  bereketli bir ayda  hayır hasenatta yarışan iyilik dolu yürekleri harekete geçirip, ailelerimizin her zamn yanında olduk. Ayrıca Covid 19’la mücadele kapsamında evlerinden çıkamayan çocuklarımıza yiyecek ve oyuncak gibi çeşitli hediyelerimizi bizzat evlerine giderek ulaştırdık. Evlerinde çıkamayan çocuklarımız aldıkları hediyeler karşısında oldukça mutlu oldular. Onların bu sevincine ortak olmak bizleri oldukça mutlu etti. Rabbimiz bizlere güç verdiği müddetçe bu çalışmalarımız aralıksız bir şekilde devam edecektir. Maddi durumu iyi olmayan ailelerimize yardım etmek isteyen vatandaşlarımız 05522484383 nolu hattı aramaları yeterli olacaktır."

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha