Gönüllüler yetim, öksüz ve muhtaç çocukları ziyaret ederek onlara bayram şekeri, kolonya ve bayram harçlığı vererek yalnız olmadıklarını, onları seven ve düşünen birilerinin olduğunu hissettirdi.

Adıyaman İyilik Derneği gönüllüsü Mikail Budak, "Biz iyilik adına bir araya gelen gönüllü insanlarız. Farklı meslek grubundan insanların bir araya gelerek oluşturdukları, gayesi insanlara faydalı işler yaparak dünyayı daha anlamlı bir hale getirmeye katkı sunmak olan bu gönüllü insanlar, sadece milletimizin teveccühü ile faaliyetlerini yürütüyor.  Pandemi sürecinin ilk evresinde ülkemiz, ilimiz ve yardıma muhtaç kardeşlerimiz adına neler yapabiliriz sorusuna cevap aradık. Valiliğimiz tarafından oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubuna katılarak zor zamanlarda güzel işler yapmanın mutluluğu içerisinde olduk. Faaliyetlerimiz hem valiliğimiz hem de evlerini ziyaret ettiğimiz insanlar tarafından takdirle karşılandı. Pandemi sürecinin başından itibaren 2 bin 500 bu yıl içerisinde ise toplamda 3 bin 500 civarı ailemize gıda kolisi, giyim, ev eşyası ve nakit desteğinde bulunduk. Bu yardımlar hayırsever vatandaşlarımız tarafından ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması adına bize teslim edilen zekat, sadaka gibi infaklardır. Bizler alan el ile veren el arasında köprü görevi görüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Budak, bunun yanı sıra şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bizim inancımızda yetimler bize emanettir. Biz de bu bilinçle bayram arifesinde bu çocuklarımıza öncelikle bayramlık kıyafet yardımında bulunduk. Bayramda ise kapıları çalınsın, hatırları sorulsun, kendilerine bayram harçlığı veren birileri olsun istedik. Daha önceden organize ettiğimiz bu etkinliğimiz için, bayramın birinci günü bir araya gelerek listelerimizde kayıtlı olan bu ailelerimizi ziyaret ettik. Böylece onlara karşı insanlık vazifemizi ifa etmek adına tatlı bir telaş içerisine girdik. Kapısını çaldığımız her evde mutlu, heyecanlı ve yüzü gülen çocuklarla karşılaştık. Bu hem bizi hem onları mutlu eden bir tablo oldu.” 

-Çok güzel sürpriz oldu

Budak, “Özellikle de havanın yağışlı olduğu bayramın ilk günü kimseyi beklemeyen çocuklar karşılarında bizi görünce çok mutlu oldular. Hele bir de bayram harçlığı ve şekerleri de görünce keyiflerine diyecek yoktu. Yerinde duramayan, bize bol bol dua eden, boynumuza sarılmak isteyen birçok çocukla muhatap olmanın huzurunu yaşadık.  Bu etkinliğimiz çocuklar tarafından hiç beklenen bir durum olmadığı için çok güzel bir sürpriz oldu. Bu ve daha birçok faaliyetimizi organize etmede bize destek veren isimsiz hayırseverlerimize, gizli kahramanlarımıza teşekkür ederim. Bu tür hayırlı ve bereketli faaliyetlerimizin yerel, ulusal ve uluslararası düzeyde yıl boyu sürdüğünü  de hatırlatmakta fayda var. Son olarak faaliyetlerimizi yakından tanımak isteyenler  internet sitemiz üzerinden , sosyal medyadan ya da 05522484383  telefon numaramızdan bize ulaşabilirler.” açıklamasında bulundu.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha