Adıyaman merkezde ve ilçelerde maddi konuda sıkıntı yaşayan vatandaşların kapısını çalarak, onların dertlerini dinleyen İyilik Derneği Adıyaman Şubesi gönüllüleri, veren el ile alan el arasında köprü vazifesini yerine getiriyor.

-"2 BİN 100 AİLEYE YARDIM YAPILDI"

Koronavirüsün vakalarının yaşandığı ilk günden bu yana Adıyaman genelinde 2 bin yüz aileye yardım yapılırken, dernek gönüllüleri gece gündüz demden çalışarak, ailelerin sıkıntılarını gidermeye  çalışıyor.

Hayır sahibi vatandaşların yapmış oldukları yardım ve bağışları vatandaşlara ulaştırmayı kendilerine bir görev olarak gördüklerini söyleyen İyilik Derneği Adıyaman Şubesi gönüllüsü Yakup Ekinci, yaptığı açıklamada, 2013 yılından bu yana Adıyaman genelinde maddi sıkıntısı olan vatandaşlara yardımcı olduklarını ifade etti.

-"HAYIRSEVER VATANDAŞLARIMIZIN SAYISIHER GEÇEN GÜN ARTIYOR"

Ekinci, yardımları yapmadan önce başvuru yapan aileler ziyaret edilerek ön inceleme yapıldığını belirterek, şunları kaydetti:

"Bu inceleme sonrasında ihtiyaca göre bu ailelere yardımlar yapıyoruz. Yapılan bütün işlerimiz gönüllük esaslıdır. Dernek gönüllülerimiz gece gündüz demeden vatandaşlarımıza yardımcı olmak için çalışıyor Allah’a hamdolsun ki, 2013 yılından bu yana on binlerce aileye ulaşarak yardımcı olduk. Yardım faaliyetlerimizi görerek, derneğimiz aracılığıyla maddi sıkıntı yaşayan vatandaşlarımıza yardım eden hayırsever vatandaşlarımızın sayısı her geçen gün artıyor. İçinde bulunduğumuz Ramazan ayında da aile ziyaretlerimiz devam ediyor. Bu ay içerisinde yardıma muhtaç ailelerimize gıda, nakdi yardım ve ev malzeme konusunda yardımcı oluyoruz."

Adıyamanlı vatandaşların yanısıra kente bulunan Suriyeli, Özbekistanlı, Iraklı, Somalili,Afganistanlı ailelere de her ay düzenli olarak yardım yaptıklarını dile getiren Ekinci, "Rabbimiz bizlere güç verdiği müddetçe yardıma muhtaç ailelerimize yardım etmeye devam edeceğiz. Yetim çocuklarımıza her ay düzenli olarak yardımlarımız olmakta. Ayrıca koronavirüs nedeniyle iş yerini kapatan, işsiz kalan, maddi sıkıntı yaşayan vatandaşlarımıza da yardımcı olmaktayız. Bu ailelere gıda, nakdi yardımlarımız oluyor. Koronavüsle mücadele kapsamında sürecin en başından itibaren Adıyaman Valiliği bünyesinde oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubu içerisinde yer aldık. Bu süreçte Alo 144 gıda destek hattını arayarak yardım talebinde bulunan vatandaşlarımıza gereken yardımları ulaştırıyoruz. Ramazan ayı içerisinde bizleri arayarak yardımda bulunmak isteyen hayır severlerimize bir telefon kadar yakınız. Nakdi yardım, gıda paketi veya giyim yardımı konusunda yardımda bulunmak isteyenler 05522484383 nolu hattan bizlere ulaşabilirler.”diye konuştu.

Kaynak : PHA

Kaynak: pha