Cumhur İttifakı’nın Avrupa Yakası Adıyamanlı belediye başkan adayları ve belediye meclis üyesi adaylarının organize ettiği, Adıyamanlılar Vakfı ve Adıyaman Dernekler Federasyonu’nun desteklediği program Adıyamanlılar Vakfı’nın Bağcılar’daki genel merkezinde düzenlendi.

Programa, Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Sait Aybak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, AK Parti Sultangazi Belediye Başkan Adayı Abdurrahman Dursun, AK Parti Esenler Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Mehmet Tevfik Göksu, AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk, Adıyamanlılar Vakfı mütevelli heyeti üyeleri, yönetim kurulu üyeleri, komisyon başkanları, dernek temsilcileri, STK temsilcileri, basın mensupları, muhtar adayları ve çok sayıda Adıyamanlı katıldı.

-‘’TÜM ADAYLARA BAŞARILAR DİLİYORUM’’

Adıyamanlılar Vakfı Genel Başkanı Sait Aybak, burada yaptığı konuşmasında, Adıyamanlı adaylara başarılar diledi.

Aybak, 31 Mart’taki yerel seçimler için gecesini gündüzüne katan, tüm adaylara başarı dileyerek, şunları ifade etti:

‘’Biliyoruz ki bir ülkeyi yaşanabilir hale getiren olgulardan en önemlisi, ülkede demokrasinin olmasıdır. Demokrasi ise halkın özgür iradesini belirtmedir. Özgür irade sayesinde hem nasıl yönetileceğini hem de kimin yöneteceğini seçer. Günümüz dünyasında demokrasiden yoksun ülkelerin halini maalesef hepimiz görüyoruz. Çoğu ülke belirsizlik içinde. Ülkemizde ise özellikle son 16 seneyi baz aldığınızda, bu belirsizliklerin içinden sıyrılmış, adeta dünyada söz sahibi haline gelmiştir. Her ne kadar eksiklikler olsa da, bunların da sağduyu ve güç birliği ile aşılacağına inanıyorum. 31 Mart seçimlerinin hayırlı olmasını diliyorum.’’

-‘’ADIYAMANLILARIN BELEDİYE BAŞKANLIĞI VE MECLİS ÜYELİKLERİ ÇOK ÖNEMLİDİR’’

Adıyamanlılar Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Ömer Özkartal ise Adıyamanlı hemşehrileri için destek istedi. 

Adıyamanlılar Vakfı’na ilişkin bilgiler veren Özkartal, şunları kaydetti:

”Adıyamanlılara hizmet etmek, onların her alanda daha güçlü olmalarını sağlamak için, lobilerin, bürokratlarımızın, hemşerilerimizin birbiriyle koordine olması ve birbirlerini tanıması lazım önce. Herhangi bir belediyede bir işiniz olduğunda orada bir meclis üyesinin olması yeterli. O yüzden Adıyamanlıların belediye başkanlığı ve meclis üyelikleri çok önemlidir. Sultangazi’de Adıyamanlıların nüfusu en yoğun nüfustur. O halde Sultangazi’de bir Adıyamanlının belediye başkanı olması çok doğal bir şey. Biz belediye başkanlarımızdan, meclis üyelerimizden önce hakkın, sonra halkın dediğini yapmasını istiyoruz. Gidebilenler Sultangazi’de, Esenler’de akrabaları için Abdurrahman Dursun ve Tevfik Göksu için destek istemeli. Ben onlar adına bunu istiyorum. Bunu yapabilirsek Avrupa yakasında Abdurrahman başkan veya Tevfik başkan birinci olacak. Hangisi birinci olursa olsun onunla iftihar ederiz. Adıyamanlılar Vakfı insanlar müteşekkildir. Hemşerilerimize sonuna kadar destek vereceğiz. İşimize sahip çıkmazsak söz sahibi olamayız.“

- ‘’ÇOK GÜZEL İŞLERE İMZA ATMAK İÇİN GAYRET EDECEĞİZ’’

AK Parti’den Sultangazi Belediye Başkan Adayı olan Abdurrahman Dursun ise, hemşerilerinden destek istedi. Projelerini anlatan Dursun, güzel şeylere imza atma sözü verdi.

Dursun şöyle devam etti:
“Biz bu mesuliyeti yerine getirme adına çok büyük gayret göstereceğiz. Buna kutlu bir emanet olarak bakıyoruz ve inşallah bu kutlu emaneti bir dava şuuru içerisinde taşımak için gayret edeceğiz. Bu görevi biz de bir gün bırakacağız. Nasip olursa 5 yıl için seçiliyoruz. Biz sadece bu 5 yıl için yapmamız gerekenleri yapacağız. Doğru işleri her zaman yapacağız. Asla yanlış bir işe imza atmayacağız. Allah rızasını gözeterek, o çerçeveden çıkmayarak gayret edeceğiz. Bu görevi hakkıyla yerine getireceğiz, yerine getirmeliyiz. Sultangazi’de İstanbul birincisi olmak için gayret ediyoruz. Hedefi bu şekilde koyduk ve buna göre çalışıyoruz. Biz gayret edelim. Kader gayrete aşıktır derler. Çalışalım ki kader de tecelli etsin. Güzel işlere inşallah imza atacağız. Ama her zaman şunu söylüyorum; Bu dönem imar ve ihya faaliyetlerini çok olmayacağı bir dönem. Bunlar zaten belediyecilik işi, yapacağız. Alt yapıya dair bir ihtiyaç varsa bunları inşallah yapacağız. İmara dair sıkıntılar varsa bunları zaten çözeceğiz. Ama öncelikli sorumluluğumuz daha farklı işler. Eğitim alanı üzerinde çok duruyoruz. Sultangazi’de tam zamanlı eğitime geçme adına, nitelikli okulların getirilmesi adına çok gayret ediyoruz.” 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, toplantıyı düzenleyenlere teşekkür etti. Toplantıya katılmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Demiröz, 31 Mart seçimlerinin bir beka meselesi olduğunu belirterek, destek istedi.

AK Parti Esenler Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Tevfik Göksu ise, 31 Mart seçiminin sadece Türkiye için değil, tüm mazlum milletler için büyük önem taşıdığını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde girdikleri her seçimden zaferle çıktıklarını dile getiren Göksu, Adıyamanlı hemşehrilerine teşekkür ederek destek istedi.

Adıyaman Dernekler Federasyonu Genel Sekreteri Orhan Karaman ise,   
seçimlerin hayırlı olması temennisinde bulunarak,”Birçok alanda olduğu gibi, siyasette, yerel yönetimlerde, bürokrasi de, onu ve gurur duyduklarımızın sayısı artıyor ve artmalıdır. Çünkü Adıyamanlılar vatanına, milletine, bayrağına ve devletine bağlı insanlardır. Dünya başkenti İstanbul’un yönetilmesinde görev alan hemşerilerimizin, yıllarca omuz omuza yol yürüdüğümüz insanlar olması da bizi ayrıca gururlandırmıştır. Bu isimler yapılacak hizmetler konusunda hayallerimizi, ümitlerimizi ve heyecanlarımızı arttırmaktadır.” dedi. 

Konuşmaların ardından belediye meclis adayları toplu fotoğraf çektirildi. 

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha