10 bin 185 metrekare kapalı alana sahip binanın temeline 2 bin 300 metreküp beton dökülürken, kaba inşaatın Şubat ayında tamamlanması, hizmete ise 2019 yılının başında girmesi bekleniyor.

İslami İlimler Fakültesi binasının tamamının 2019’yılının ilk yarısına yetiştirileceğinin altını çizen Üniversite Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı yetkilileri, yapılan binada gerek çalışanlar gerekse de öğrenciler için tüm detayların düşünüldüğünü belirttiler.

Bünyesinde 300 kişilik konferans salonu, 2 adet 100 kişilik amfi, 10 adet 70 kişilik sınıf, 2 adet yabancı dil laboratuvarı, kantin, toplantı salonları, akademik ofisler, kapalı-açık otopark, bay-bayan mescit barındıran binanın  12 milyon 863 bin TL sözleşme bedeli bulunuyor.

İslami İlimler Fakültesi inşaatı ile ilgili konuşan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, yapım aşamasında her türlü ayrıntıyı düşündüklerini belirterek, "Gerek çalışanlarımız gerekse de öğrencilerimiz için kullanışlı ve teknolojiye uygun bir bina inşa etmeye çalışıyoruz. İslami İlimler Fakültemizin  binası inşallah 2019 yılında hazır hâle gelecek." dedi.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha