Kırsal alandaki çalışmaları kapsamında su konusunda özellikle çalışmalar yapan Adıyaman İl Özel İdaresi, 27 ünitenin içme suyu ihtiyacını karşılayan Kahta Oluklu Grubu kaynağında su azalması nedeniyle 2 milyon 755 bin  TL harcama yaparak 7 km mesafedeki Atatürk Barajından su aldı ve 500 m3 gömme depo kullanılarak mevcut isale hattına bağlantı yaptı.

Sincik İlçesinin 30 yıllık içme suyu problemi olan Karaağaç, Hüseyinli, Eskiköy, Uğurlu, Yarpuzlu ve Alancık köylerinin içme suyu ihtiyacını karşılayacak olan projenin yer teslimi yaptı ve işe başladığı öğrenildi.

2017 Yılı Yatırım Programı kapsamında yapılan yatırımlardan bahseden Adıyaman İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sami Işık, “Toplam 45 adet sondaj ve 48 adet içme suyu tesis geliştirme İnşaatı işi yapıldığını ve toplam 4.803.296 TL harcama yapılmıştır. 2018 Yılında 8 adet sondaj 39 adet içme suyu projesi planlanmaktadır. 2017 Yılı Yatırım Programında bulunan 79 kanalizasyon projesinden 76 sı tamamlanmış olup, 3 proje devam etmektedir. 2018 Yılında 19 adet kanalizasyon projesi planlamaktadır. 2017 yılında Beşpınar Vadisi yolu genel aydınlatma kapsamında idaremiz öncülüğünde yaptırılmıştır. Beşpınar Vadisinde engelli vatandaşların dolaşabilmesi adına bir akülü araba tahsis edilmiştir. Beşpınar Vadisi ulaşım yolunun şev tarafına betonarme hatıl ve hatıllar üzerine 1,5 mt yüksekliğinde panel çit yaptırılmıştır. İdaremizce 2017 yılında hizmete açılan kilitli parke üretim tesislerinde üretilen bordür ve kilitli parke taşları kullanılarak 1000 mt uzunluğunda yaya, bisiklet yolu ve araç yolu platformları yapım işi devam etmektedir. Beşpınar Vadisini ziyaret eden vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği için 2017 yılında 54 adet güvenlik kamerası yaptırılmıştır. Gerekli eğitim verilerek işletici firmaya teslim edilmiştir. 2017 yılında piknik alanlarında kullanılmak üzere 75 adet barbekü yapılarak halkımızın hizmetine sunulmuştur. 2017 yılında köylerimizin cami, okul taziye evi vb. yerlerin bahçelerinde kullanılmak üzere 400 adet oturma bankı alınmış olup dağıtımları yapılmıştır. Abuzer Gaffari Türbesi ni ziyarette bulunan vatandaşlarımızın kullanımı için wc, mutfak, şadırvan ve kesimhane yapılması işi ihale edilmiş olup yapım işleri devam etmektedir” dedi.

Tuzhanı restitüsyon ve restorasyon projesi kapsamında değerlendirmede bulunan Işık, şunları kaydetti:

“Tuzhanı restitüsyon ve restorasyon projesi için 25 adet parsel kamulaştırılmış olup, yaklaşık maliyet hesaplarının güncellenmesi ve ödenek ayrılması için Kültür ve Turizm Bakanlığı yatırım programına alınması için gerekli çalışmalar yapılmaktadır. 2017 yılı ek yatırım bütçesiyle  ilçelere mesire alanı yapılması için 2.900.000,00 TL ödenek ayrılmıştır. İl Özel İdaresi olarak; Besni Su Gözü, Samsat İlçesi Mehmet Memi, Çelikhan, Gerger Kırkgöz, Kahta Çataltepe, Sincik Mesire Alanı, Sincik İlçesi İnlice Beldesi Mesire Alanı, Tut İlçesi Mesire Alanı  için projelendirme ile ilgili çalışmalar devam etmektedir.  Projelerimizde araç yolu ve araç otoparkları, yürüyüş yolları, oyun grupları, büfeler, kafeler, şelaleler, kondisyon aletlerinin bulunduğu alanlar,  wc, mescit, piknik masaları, çöp kovaları, vs. yapılması planlanmaktadır. 2018 Yılında Beşpınar Vadisi Rekreasyon Projesi 4. etap çalışmalarına başlanılmıştır. 2017 Yılı Yatırım Programı kapsamında 9 adet kapalı sistem cazibeli sulama tesisi tamamlanarak 1690 dekar arazi sulamaya açılmıştır. 2018 Yılında 10 proje ile toplam 2000 dekar arazi sulaması planlanmaktadır” 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha