Adıyaman İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ve kanunun uygulanmasına yönelik çıkarılan “Çalışanların İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimlerinin Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik” hükümlerince iş yerlerinde çalışanlara “İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi” verilmesi yasal bir zorunluluk olduğu bildirildi.

Söz konusu zorunluluk kapsamında İş verenler, iş sağlığı ve güvenliği önlemlerine uygunluğu denetlemekle, mesleki riskleri belirlemekle, alınması gereken önlemleri almakla, yasal hak ve sorumluluklar konusunda çalışanlarını bilgilendirmekle ve alınması zorunlu olan “İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimini” vermekle yükümlü olduğu belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu kapsamda 'İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi' kuruluşların olmazsa olmazıdır. Çünkü eğitim demek; bilinçli olmak demektir. Dolayısıyla kişinin yaptığı işte ne gibi risklerle karşılaşacağını bilmesi ve gerekli önlemlerin alınarak çalışması, hem kişinin güvenceye alınmasını hem de çalışma performansını, konforunu arttıracaktır.Bu doğrultuda; müdürlük personellerinden A sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Abuzer Özkan, Hemşire Tülay Karataş Ülgen ve Sivil Savunma Uzmanı M. Nezif İnan’ın katkıları ile 16-17-18 Eylül tarihinde Adıyaman İl Sağlık Müdürlüğü Ana Hizmet Binası tüm çalışanların katıldığı İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi düzenlendi." 

Üç oturumda ve her oturumda 8 saat yapılan eğitim sonunda katılanlara sertifikaları verildi.

Kaynak : PHA

Kaynak: pha