Teknolojinin baş döndürücü bir hızla gelişerek nesilleri milli ve manevi değerlerinden uzaklaştırdığını söyleyen Adıyaman İl Müftüsü Mehmet Taşçı, bu tehlikeye karşı çocukların korunması gerektiğini belirtti.

-"NESLİMİZİ SOSYAL MEDYANIN ESİRİ DEĞİL HAKİMİ HALİNE GETİRMEK İSTİYORUZ"

Her geçen gün gençliğin biraz daha teknoloji bağımlısı olma yolunda hareket ettiğini belirten Taşçı, "Neslimizi, sosyal medyanın esiri değil, hâkimi haline getirmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Taşçı, "Geldi namaz Yaşımız, Secdeye Değsin Başımız" projesiyle çocukların Allah'a kul, peygamber efendimize güzel bir ümmet olması için çeşitli çalışmalar yaptıklarını dile getirdiklerini belirterek, "Adıyaman'da gençlerimizi her türlü bağımlılıktan korumak ve kollamak adına elimizden gelen her türlü imkânı sarf ediyoruz. Teknolojinin baş döndürücü bir hızla geliştiği günümüzde, yavrularımızı bunun zararlı etkilerinden korumamız gerekir. Yavrularımızı bu iletişim araçlarının, sosyal medyanın bir esiri olmaktan kurtarıp Allah'ını, peygamberini bilen Kuran'a aşık, peygamberin sünnetini yaşamaya gayret eden bireyler, olarak yetişmeleri için elimizden geleni yapıyoruz. Yapmaya da devam edeceğiz."şeklinde ifade etti.

-"CEMAATİN CAMİ DIŞINDAKİ HAYATINDA DA YARDIMCI OLMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Diyanet personelinin sadece namaz kıldırmakla kalmadığını, cemaatin cami dışındaki hayatına da yardımcı olma gibi bir misyon yüklendiğini ifade eden Taşçı, "Allah'a hamdolsun personelimiz, cemaatimize yalnızca beş vakit namazını kıldırmak ile yetinmiyor. Cami dışında da her konuda onlara yardımcı olmaya çalışıyorlar." şeklinde konuştu.

-"SOSYAL MEDYA TOPLUMUN HER KESİMİNİ ETKİSİ ALTINA ALMIŞ DURUMDA"

Toplumun tümünün sosyal medya bağımlısı haline geldiğini ve bunun üzücü bir durum olduğunu belirten Taşçı, şunları kaydetti:

 "Yeşil Camiinde, Bağımlılıkla Mücadele Koordinatörümüz ve İmam Hatip hocamız, mahallemizin gençlerine 'Geldi Yaşımız, Secdeye Değsin Başımız.' adını verdikleri bir proje çerçevesinde yardımcı olmaya çalışıyorlar. Bizim tek gayemiz Peygamber Efendimizin (aleyhissalatu vesselam'ın) buyurduğu gibi, 'Bir baba veya anne evladına güzel ahlaktan daha güzel bir miras hediye bırakamaz' hadisinde ifade edilen manayı gerçekleştirebilmek için elimizden geleni yapmaya gayret ediyoruz. Aynı zamanda yavrularımızı sosyal medyanın esaretinden korumaya çalışıyoruz."

Kaynak : PHA

Kaynak: pha