Adıyaman Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Fehmi Çelik, Kovid-19  ile mücadele sürecinde Ramazan ayının heyecanının en güzel şekilde yaşanabilmesi adına Çocuk Evlerinde çeşitli etkinliklerin düzenlendiğini belirtti.

İl Müdürü Çelik, yaptığı açıklamada, "Resul-ü Ekrem Efendimiz Hz. Muhammed (SAV)’in 'Hiçbir baba, evladına güzel terbiyeden daha kıymetli bir bağışta bulunmamıştır' hadis-i şerifi ile oluşturduğu anlayışın mirasçıları olarak, çocuklarımızın değerlerimizi öğrenmesi vatanına, milletine faydalı yetişmeleri en büyük idealimizdir." dedi.

Çelik, Ramazan ayının manevi atmosferini çocuklara tam anlamıyla hissettirmek amacıyla çocuk evlerimizde "Ramazan etkinlik" köşeleri oluşturduklarını belirterek,şunları dile getirdi:

"Bu çalışmalarla çocuklarımızın içinde bulunduğu on bir ayın sultanı Ramazan ayının idrakini ve kutsiyetini gelecek nesillerimizle buluşturarak çocuklarımıza manevi rehberlik yapılmaktadır. Ramazan etkinlik köşelerimizi çeşitli yazı sitilleriyle oluşturulan vecize sözlerle süsleyen çocuklarımız, minare maketleri, resimler ve çeşitli süslemeler yaparak vakitlerini geçirmektedir. Mübarek Ramazan ayının verdiği manevi haz içerisinde çocuklarımızın milli ve manevi değerleri kazanmaları amacıyla değerler eğitimi kapsamında konuyla ilgili uzmanlarımız etkinlik ve sohbetler gerçekleştirmektedir. Ayrıca çocuklarımız kendi aralarında ihtiyaç sahibi aileler için yardım kampanyaları düzenleyerek, sorumluluk bilinciyle sosyal dayanışmanın önemini ortaya koymuştur."

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha