Edinilen bilgiye göre, olay, geçtiğimiz Cumartesi günü Besni- Gaziantep karayolunun 15'inci kilometresinde meydana geldi.

Abdullah Özoğlu yönetimindeki 02 DV 372 plakalı iş makinesi yüklü kamyon, aynı yöne giden ve plakası öğrenilemeyen iki araç sürücüsü M.Y. ve M.T.A. tarafından önü kesilerek durduruldu.

Kendilerine yol vermediği iddiasıyla tartışmaya başlayan M.Y. ve M.T.A. Özoğlu'nu tekme, tokat ve sopalarla dövdü.

Yaralanan Özoğlu, ihbar üzerine olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri tarafından Besni Devlet Hastanesi’ne götürüldü.

Başından ve vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan Özoğlu, buradaki müdahalenin ardından hayati tehlikesi bulunduğu gerekçesiyle Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi.

Adıyaman Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memurları M.Y. ile M.T.A. ifadeleri alınmak üzere İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Adliyeye sevk edilen M.Y. ile M.T.A. savcılık tarafından serbest bırakılmıştı.

-"ADLİ VE İDARİ TAHKİKATLAR ZAMAN GEÇİRİLMEDEN BAŞLATILMIŞTIR"

Yaşanan kavga olayının ardından kavgada yaralanan Abdullah Özoğul ve yakınları ile Adıyaman Şoförler Odası Başkanı Ahmet Taş, Adıyaman Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ziya Duranay'ı makamında ağırlayan İl Emniyet Müdürü Metin Alper, Abdullah Özoğul'a geçmiş olsun dileklerinde bulunarak yaşanan olaydan dolayı duydukları üzüntüyü dile getirdi.

İl Emniyet Müdürü Alper, ziyarette yaşanan olayla ilgili adli ve idari tahkikatlar zaman geçirilmeden başlatıldığını belirterek,"Yaşanan bu elim hadiseden dolayı, personelim ve şahsım adına sizden ve vatandaşlarımızdan özür diliyorum. Konu ile ilgili gerekli adli ve idari tahkikatlar zaman geçirilmeden başlatılmıştır. Şahsım ve personelim dün ve bugün olduğu gibi yarında halkımız ve vatanımız için hizmet üretmeye devam edeceğiz. Bu tarz olaylar yaşanmaması için personelimize gerekli hizmet içi eğitimler verilmekte ve gerekli uyarılar yapılmaktadır."
Abdullah Özoğul ise, yaşanan olaydan dolayı üzüntü duyduğunu, polisimizi ve devletimizi çok sevdiğini, ailesinden bir çok polis ve asker olduğunu, bu olayın emniyet teşkilatına mal edilmemesi gerektiğini belirterek emniyet teşkilatına güveninin sonsuz olduğunu kaydetti.

Kaynak : PHA

Kaynak: pha