Demokrasi Parkı önünde toplanan İHH Adıyaman Şubesi üyeleri adına açıklamada bulunan İHH Adıyaman Şube Başkanı Fadıl Akkuş, "Her sene olduğu gibi bu senede bu Ramazan ayında inşallah yeni sloganımızla "Özellikle Sizi Bekliyorlar" sloganıyla böyle bir kampanya başladık. Bu Ramazan her Ramazan olduğu gibi yine ihtiyaç sahibi ailelerimize ve aynı zamanda ilimize ülkemize mülteci durumuna Suriyeli kardeşlerimize, Afgan kardeşlerimize, Özbek kardeşlerimize ve Irak'tan ilimize irtica etmiş kardeşlerimize yardım için bu kampanyayı başlatmış durumdayız. Kampanyamızda ilimizde bulunan önceliğimiz Adıyamanlı ihtiyaç sahibi ailelerimiz olacak ondan sonra yetim ailelerimiz olacak ve aynı zamanda daha sonra mülteci ailelerimize elimizden geldiği kadar Ramazan'da bu Ramazan'ın bereketinden rahmetinden istifade etmek için böyle bir kampanya başlattık. Kampanyamızdaki hedefimiz bizde kayıtlı bütün ihtiyaç sahibi ailelerimize ulaşmaktır. Şuan mevcutta 950 ihtiyaç sahibi ailemiz var. Bize münacat eden yardım talep eden 850 Suriyeli ve diğer Afgan kardeşlerimize, Özbek kardeşlerimize ve Irak'tan mülteci ailelerimiz var. Aynı zamanda 380 yetim çocuğumuz ve ailemiz var. Bu Ramazan'da inşallah kumanda dağıtımı ve yardımlarımız olacak.  Bu sene farklı kumanya çalışmamızda iftar programınızda olacak özellikle yetim ailelerimize ihtiyaç sahibi ailelerimize belirlemiş olduğumuz ailelerimize gidip kendi yemeklerimizi yaparak bununla beraber iftar yapmak için böyle bir çalışmamız var. Gecen senede bunu yaptık bu sene daha geniş bir alana yayarak inşallah böyle bir çalışmada yapacağız"dedi.
 "Öyle zenginlerin şatafatlı iftar programlarından ziyade ihtiyaç sahibi ailelere kenara mahallede mağdur ailelerimizle beraber iftar yaparak o insanlarla halleşmek o insanların durumunu bizzat yerinde tespit etmek yerinde müşade etmek adına böyle bir çalışmada yaptık inşallah bu daha bereketli olacaktır" diyen Akkuş, şöyle devam etti:

"İnsanlarımız apartman dairelerinde çevresinde mağdur ve mazlum insanları ve fakir insanları göremediği için herkesi kendi gibi görmekte bizde bu vesileyle bir kerede olsa yaşadığı ortamları ne halde ne durumda nasıl bir hikayesi var nasıl bir yaşam tarzı var bizzat"

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha