İHH’nın Kurban Bayramında Türkiye ile birlikte 103 ülke ve bölgede çalışma yapacağı öğrenildi.

İnsani Yardım Vakfı Adıyaman Şubesi Başkanı Mahmut İzci, yaptığı açıklamada kurban bedelinin 750 lira (165 dolar) bayramlık fiyatımız 120 lira olduğunu ifade etti.

İHH geçtiğimiz Kurban Bayramında 106 ülke ve bölgede 2 milyon ihtiyaç sahibine 53 bin 500 kurban hissesi ulaştırdığını kaydeden İzci, ''12 ülkede 23 bin yetime bayramlık hediye etti. Kurbanlarını vekalet yoluyla vakfımıza gönderen hayırseverlerimiz, kurban bedellerini banka hesap numaralarına havale/EFT, kredi kartı, posta çeki ile veya vakıf merkezine/temsilciliklere bizzat gelerek elden, internet üzerinden online bağış, İHH mobil uygulaması veya telefon vasıtasıyla ulaştırır. Kurban hisseleri bağışçıların talebi doğrultusunda, vakfımız tarafından kurban çalışması yapılacak ülkelerin ihtiyaç durumuna göre paylaştırılır. Kurbanlıklar İHH görevlilerince çalışma yapılacak ülke ve bölgelerde kurban ibadeti için gerekli kriterlere uygun olarak satın alınır. Kurban Bayramı’nın birinci gününden itibaren kurbanlıklar İslami usullere göre kesilir. Kesilen kurbanlar paylara bölünerek ihtiyaç sahiplerine dağıtılır. Kurban kesimleri tamamlandıktan sonra vakfımız, kurban sahiplerine kısa mesaj yoluyla kurbanın kesildiğine dair geri bildirimde bulunur” diye konuştu.

Sağlık Sen Adıyaman Şube Başkanı Yasin Barutçu ise, İnsani Yardım Derneği'nin yurt dışındaki ihtiyaç sahiplerine yönelik düzenlemiş olduğu kurban yardımı programına etkinliğine destek vermek amacıyla protokol yapma kararı aldıklarını belirterek, ''Yurt dışındaki ihtiyaç sahipleri İHH’nın uzun yıllardan beridir yapmış olduğu yardımları bizler taktirle karşılıyoruz. Yapılan yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştığını da farkındayız bunların takibini de yapıyoruz. Bundan dolayı İHH ile böyle bir protokol yapma kararı aldık. İnşallah yurt dışındaki ihtiyaç sahiplerine yardım sahiplerine bir nebze olsun katkı sunabilirsek ne mutlu bizlere.'' dedi.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha