İlk etapta yağışların olmayışıyla birlikte çiftçiler arasında tedirginlik yaşanırken, birkaç aydan bu yana devam eden yağışlar olası kuraklığı ortadan kaldırdı.
İlimizde hububatın son durumu hakkında açıklamada bulunan Adıyaman Ticaret Borsası Başkanı Mahmut Fırat, birkaç ay öncesinden yağan yağışlarla birlikte hububatta yüksek verimin beklenildiğini ifade ederek; ‘’Uzun bir dönem yağmurun yağmayışı tarım kesiminde ciddi bir umutsuzluğa yol açmıştır. Tam tarih vermek gerekirse Martın ilk haftasından bu yana, bölgemizin hava koşullarını da değerlendirirsek Adıyaman’daki tarımın bölgesel yapısı itibariyle bahar ayının yağışlı geçmesi umutsuzluğu kapatıyor. Bahar yağışlı geçmediği sürece kışın yağmurların yağması da çok şey ifade etmiyor. Martın ilk haftasından günümüze kadar, yağan yağmurlardan dolayı büyük bir verimlilik bekleniyor. Bu tür tarımsal ekim alanlarında olsun bölgemizde olsun tüm Türkiye genelinde de yağışlar çok iyi seyrediyor" dedi.

BİÇERDÖVERLER YAKINDA ÇALIŞMAYA BAŞLAR 

Biçerdöverlerin çalışmaya başlayacağını aktaran Fırat, şunları kaydetti:

"Bölgemizde artık biçim zamanının çok yakın bir zamanı kaldı. 20 gün sonra biçerdöverler Adıyaman’da da çalışacaktır. Fiilen gezdiğim kadarıyla tarımda tarlada gördüğüm yani bütün ürünler, hububat olsun diğer mercimek, nohut, arpa ve buğday gerçekten çok harika. Bölgemizde genellikle susuz anlamda ektiğimiz ürünlerde çok yüksek derecede bir verimlilik bekleniyor bu da Allah’ın bereketidir diyelim.Eksiksiz bir güzellik iyi bir gelişim var. İnşallah da tarımcının yüzü güldüğü zaman ona bağlı olarak tabi esnaf ve tüccarımıza da katkı sağlayacaktır. Bölgeye ve Ülkeye de katkı sağlayacağı gerçeği ortadadır inşallah bizim umut ettiğimiz gibi. Şahsen bende şubat ayında ki o yağmursuzluğun–ki ciddi bir geçmişi vardır- bu sene de kuraklık olması durumu bizde ciddi bir zaaf oluşturmuştu. Fakat son duruma baktığımız da tüm millet olarak şuan da ciddi bir sevinç bekliyor.Hasılatın da bereketli olmasını bekliyoruz inşallah en yüksek verimliliği de sonucunu da alırız diye düşünüyorum"

Kaynak : PHA
Kaynak: pha