Bir düğün salonunda gerçekleşen yemekli kutlama törenine Türk Sağlık Sen Adıyaman Şubesi üyeleri, hemşireler, ebeler ve anneler katıldı.

Harfane grubu şarkıları ile katılımcıları güzel bir gün yaşattı. Katılımcılar harfane grubunun şarkıları ile gönüllerince eğlendi.

Programla ilgili açıklama yapan Türk Sağlık Sen Adıyaman Şube Başkanı Nejdet İrfan Tokur, “İş yoğunluğu bakımında ebe, hemşire arkadaşlarımız yoğun bir tempoda çalışmaktalar. Bu yoğunluğu atıp böyle bir ortamda stres atmak için böyle bir program düzenlemek istedik. Arkadaşlar ile beraber bu programı gerçekleştiriyoruz. Çalışanlar, emeklerinin karşılığını alamıyorlar. Burada bir çok konuyu dile getirmek gerekir. Arkadaşlarımız ile beraber bu günü kutlayalım. Başta şehit anneleri, tüm annelerimizin anneler gününü de kutluyoruz. Sağlıkçılar, yıllardır emek karşılığını alamamaktadır. Bunla beraber iş yükü artmaktadır. Döner sermayeler düşmektedir. Maaşlar erimiştir. Biz bunları defalarca deklare ettik. Hak ettiğimiz ücreti talep ediyoruz. Döner sermayenin emekliliğe yansıtılmasını istiyoruz. Maaşların yaşanabilir bir şekilde güncel olarak, yetkililerin bir çalışma yapmasını istiyoruz. Yıpranma payı 5 yıldır söz verildi, halen çıkmadı. Yıpranma payının biran önce çıkmasını isteriz. Bir çok sorunlarımız var. Bunları da ara ara basın açıklaması ile dile getiriyoruz” dedi.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :

Kaynak: pha