Yıldırım, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, 2017- 2018 eğitim yılının tüm insanlığa ve tüm Türkiye öğrencilerine hayırlar ve başarılar getirmesini temenni etti.

Eğitim yılına büyük sıkıtılar ile başladıklarını belirten Yıldırım, "Eğitim yılının başında birkaç yıldır uygulanmakta olan TEOG sınavı kaldırılmasıyla eğitim öğretim yılına başladık. Daha önce biliyorsunuz seviye belirleme sınavı vardı. TEOG’un olsun diğer sınavların olsun. Bu hükümet tarafından tam 6 kez müfredat değişti. Bu müfredatın sınav sisteminin değişmesi hayra alamet değil. Çocuklar resmen bir deneme tahtasına dönmüş durumdalar. Elbette yanlışlar varsa yanlışlar düzeltilir ama bu yanlışlar ne doğrular ne tüm öğrencilerimiz için hangi sınav sistemi başarılıdır. Hangisinde eğitimde eşitlik ilkesinde yararlanılır. Bu konuların hepsinin eğitimci arkadaşlara sivil toplum kuruluşlarına sorulması gerekti. Saraydan tek parmakla ben TEOG sevmedim kaldırdım dedi. Bu kadar kolay olmamalıdır"dedi.

- ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİYLE OYNANMAMALI

Çocukların geleceği ile oynandığını savunan Yıldırım, şöyle devam etti:

"TEOG’un bu kadar çocuklarımızın sınavıyla geleceğiyle oynanmamalıdır. TEOG’u savunduğum için demiyorum, ben eğitimde fırsat eşitliğinin ayaklar altına alınacağını, bunun çok daha değişik yönlere çekileceğini düşünüyorum. Çocuklar TEOG kazanana kadar çok emek verdi. Ne olacak kaygılıyız. Bu işte velilerin hiçbir suçu yok. Bu hükümetin bu kadar eğitimle oynamaması gerektiği düşüncesindeyim. Anadilde eğitim ne olacak, anadilde eğitim için bir çalışma yürütülecek mi, bu konularda gittikçe geri gitme var. Anadilde eğitim de halkın görüşü alınmalıdır" 

 

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha