Veren el ile alan eli buluşturan Adıyamanlı hayırsever Mehmet Ulum, yapmış olduğu hayır işlerini adeta bir görev olarak görüyor. Yaptığı hayır işleriyle de halk tarafından takdir edilen Mehmet Ulum, yardım kolilerini maddi durumu iyi olmayan ailelere teslime ederek, gönülleri fethediyor.

Her yıl geleneksel hale getirdiği yardım çalışmaları hakkında açıklamada bulunan hayır elçisi Mehmet Ulum, geçmiş yıllardan bu yana sürekli olarak yardım çalışmaları yaptığını söyledi.

-"DUA ETMELERİ HER ŞEYE BEDEL"

Bu çalışmaları yapmaktan haz aldığına değinen Ulum, şunları dile getirdi:

"Rabbim bizlere kuvvet verdikçe bu yardımları yapmaya devam edeceğim.  Bundan yıllar evvel İstanbul’da yaşadığım dönemlerde bile Ramazan ayında ve diğer aylarda maddi durumu iyi olmayan ailelere yardım ederdim. Bu yardımları da hayırsever vatandaşlarımızın katkılarıyla Adıyaman ilimizde yapmayı kendime şiar edinmiştim.  Şimdi geriye doğru baktığımızda Allah’a hamdolsun hayır işlerinde 10 yılı geride bırakmışız. Bu 10 yıl içerisinde öyle aileleri ziyaret ettik ki, yardım kolilerini bıraktığımızda çok duygu dolu anlar yaşadığımız oldu. Yetim çocuklardan tutunda yaşlı ve kimsesiz insanların o acı dolu yaşamlarını görmek insanı apayrı bir dünyaya götürüyor. Bu aileleri ziyaret ettikten sonra daha çok insanlara ulaşmak istiyorsunuz.

Aradan 1 yıl geçse bile Ramazan ayı geldiğinde yardım götürdüğümüz insanların bizlerin yolunu gözlediği bile oluyor.  Allah’ımıza hamdolsun ki, 10 yıldan bu yana insanlarımıza bu yardımları yapıyoruz. Adıyaman ilinde yapmış olduğum bu bireysel çalışma kimi zaman vakıf çalışmalarının önüne geçiyor. Sosyal medya yoluyla yapmış olduğumuz çalışmaları gören hayırseverler bizzat bana ulaşarak, maddi durumu iyi olamayan ailelere yardım yapacaklarını ifade ediyorlar. Her yıl olduğu gibi bu yılda Ramazan ayı içerisinde ihtiyaç sahibi ailelerimize yardım ediyoruz. Yapılan yardımlarda bu ailelerin evlerindeki sıcak aşlarına bir katkımız oluyorsa ne mutlu bize. Çocukların ve bu insanların bizlere dua etmeleri herşeye bedeldir."

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha